‘Normalleşme’ dönemiyle birlikte yoğun bakımdaki hasta sayıları neredeyse iki katına çıktı, vakalar arttı. Prof. Dr. Kayıhan Pala “Sıkıntının yoğun bakımlarla sınırlı olmadığını duyuyoruz” dedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 'vesayeti altında' olduğunu belirterek, onun izni ve onayı olmayan hiçbir karar alamadığını söyledi.
Geçen yıl yüzde 42 kâr payı dağıtan Ordu Yardımlaşma Kurumu’nun (OYAK) bu yılki oranı yüzde 20.5 olarak açıklaması, emekli maaşlarının ise düşürüleceği iddiası, üyelerin tepkisine yol açtı.
FETÖ’nün gizli haberleşme yöntemi olan ankesör aramalarına ilişkin soruşturmada gündeme gelen ‘sıfır saniye aramaların' şifresi, çözüldü.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden (EGM) yapılan açıklamada son günlerde uygulanan cezalarla ilgili bilgi verildi.
Afganistan'da birden fazla ABD askerinin Rusya'nın önerdiği ödül parası sonucunda Taliban milisleri tarafından öldürüldüğü iddia edildi.
Pandemi süreciyle birlikte dünyada e-ticaretin büyük hız kazandığını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “İngiltere, Almanya ve Rusya’da e-ticaret depoları kuracağız. Hedefimiz e-ticaret platformumuzu bölgedeki en büyük 5 oyuncudan biri yapmak” diye konuştu.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ankara Kent Konseyi'nin kuruluşunun 1. yılı dolayısıyla bir mesaj paylaştı.
Tartışmalı proje Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak “Yenişehir”in planları itirazlar üzerine revize edildi. Planda birçok itiraz noktası aynı kalırken sit alanlarında değişikliğe gidildi.
AKP dönemine ilişkin ‘Kadının adı’ çalışmasına göre, 18 yılda en az 7 bin 500 kadın öldürüldü, 100 binin üzerinde kadın cinsel saldırıya maruz kaldı, 200 bin cinsel taciz dosyası yargıya taşındı.
AKP’li eski Belediye Başkanı Menderes Atilla hakkında suç duyurunda bulunan Efe Gazi Subaşı, kendisini 17 saat silahla alıkoyduklarını ve 490 bin lirasını aldıklarını söyledi
Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, "Minimum 7.3 deprem geliyor, şakası yok" diye uyardı ve, "İstanbul gibi yapı stokunun yüzde 60’ının zafiyet içinde olduğu bir yerde bunun sonuçları çok büyük olacak" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin, Dünya Sağlık Örgütü, Azerbaycan, Bangladeş ve Özbekistan ile imzaladığı anlaşma, nota, protokollere dair onaylama kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Orhan Bursalı: Özellikle gençlerin yeni vakalarda çoğunluğu oluşturduğunu öğreniyorum Koca’nın açıklamalarından.
Barış Terkoğlu: Girenleri çıkanları, çığlıkları ya da susanları konuşuyoruz. Hepimiz maskelerle yürürken, bize kendisinden önce korkusunu getiren virüs gibi...
Çiğdem Toker: Suç duyurusu metnini okuyunca insanın aklına şu soru geliyor. Hukuksuzluğu yargı kararıyla ortaya çıkmış binadan daire alanlar ne yapacaktı?
Can Ataklı: Yani bütün amaç öğrencilerin hem fiziki hem ruhi sağlıklarını korumak.
Melis Alphan: 16 tarım zehri yasaklandı. Ama bunlardan sadece 4’ü, Zehirsiz Kampanya’nın ivedilikle yasaklanmasını talep ettiği 13 pestisit arasında yer alıyor. Diğer 9 tehlikeli madde neden yasaklanmadı?
AFAD'dan alınan verilere göre; Muğla'nın Marmaris ilçesinde 29/06/2020 saat: 07:06:24 (TS) 4.4 şiddetinde 63.30 (KM) derinlikte deprem meydana geldi.
CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Adana’da bir okulda Covid-19 hastası öğrencilerin sınava gireceğinin öğretmenlerden saklandığını, yeteri kadar önlem alınmadığını belirterek “Eğer tek bir kişi bile virüs kaparsa bunun hesabını kim verecek?” diye sordu.
Beklediğimiz yaz günleri nihayet geldi. Covid-19 pandemisi nedeniyle evlerimizde geçirdiğimiz uzun süreçte güneşin yararlı etkilerinden yeterince faydalanamadık