Soyadı Kanunu'nun Resmi Gazete'de yayımlanmasının üzerinden 86 yıl geçti.
Sosyal medya uzmanı Deniz Bulutsuz'un 'Kasten öldürmeye teşebbüs', 'Hürriyetten yoksun bırakma' ve 'Hakaret' suçlarından şikayet ettiği erkek arkadaşı Ozan Güven de savcılıkta verdiği ifadenin ardından şikayetçi oldu.
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, "Bir belediye başkanı 5 kata ruhsat verip, 13 katlı maket projenin önünde durup “O projenin arkasında belediye başkanı var.” güvenini, imajını vatandaşa verirse bunun sorumlusu doğrudan belediye başkanıdır" dedi.
İBB iştiraki İSPARK, otopark ve vale görevlilerine meslek statüsü kazandıran kararın ardından, UGETAM ve Otopark İşletmecileri Derneği (OİD) ile “İş Birliği ve Münhasırlık” protokolüne imza attı.
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, bölgede oturan 141 aileye, Haramidere ıslah çalışması bitinceye kadar, 8 ay boyunca aylık 1500 lira yardım yapılacağını açıkladı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Haziran ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemelerinin 8 Temmuz’dan itibaren yapılmaya başlayacağını bildirdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın eşi Esra Albayrak'a yönelik sosyal medyadaki hakaret içerikli paylaşımlara ilişkin yurt genelinde gözaltına alınan 16 hesap yöneticisinden 1'i tutuklanırken, 5'i ifadelerinden sonra, 1'i adli kontrolle serbest kaldı. 9 kişinin işlemlerinin ise sürdüğü belirtildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti kapsamında Katar'a gitti.
Ankara Valiliği, il genelinde koronavirüs vaka sayılarında artış yaşandığını belirterek il genelinde 15 gün süreyle toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını açıkladı.
2 Temmuz 1993'te Sivas'ta katledilen aydın ve sanatçılar katliamın yıl dönümünde anıldı.
Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, "Türkiye'de deprem... Az gittik uz gittik" isimli kitabının raflarda yerini aldığını duyurdu.
HDP'den Sivas Katliamı'nın 27. yılı dolayısıyla yapılan açıklamada, Sivas ve Çorum katliamları üzerinden yıllar geçmesine rağmen yüzleşilmeyen acısı yüreklerimizde asla dinmedi. Bu katliamlarda yitirdiğimiz canların anıları önünde saygıyla eğiliyoruz" denildi.
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bir televizyon kanalında gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. .
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sivas Katliamı'nın 27. yılı dolayısıyla bir mesaj paylaştı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla bir paylaşımda bulundu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla başlatılan Biz Varız dayanışma kampanyası kapsamında bugüne dek 205 bin gıda kolisi dağıtıldı. Kampanyanın başında hedeflenen 200 bin rakamını aşan Büyükşehir, dayanışmada örnek oldu.
Garanti ödemeleri, Karayolları projelerinin belirlenen tarihten önce trafiğe açılması, Avrasya Tüneli için yapılan garanti ve katkı giderleri 2019 yılı bütçe hedeflerini vurdu.
Rusya Merkez Seçim Komitesi’nin açıklamasına göre, ülkedeki anayasal düzenlemelere yönelik halk oylamasında oyların yüzde 99.9’unun sayılmasının ardından vatandaşların yüzde 77.9’u ‘evet’, yüzde 21.2’si ‘hayır’ oyu verdi. Katılım oranı ise yüzde 65’ti.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sivas Katliamı'nın 27. yılı dolayısıyla bir mesaj paylaştı.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy bugün Almanya’da temaslarda bulunacak. Bakanlar, Türkiye'deki turizm tesislerinde alınan önlemleri anlatacak ve seyahat uyarısının kaldırılmasını isteyecek.
Ankara'da metroya bindikten sonra maskesini çıkardığı öne sürülen kişiye, diğer yolcuların tepki göstermesi üzerine gerginlik yaşandı.