Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüs salgınının bitiş tarihi ile ilgili "Bizim 'bitti' diyebileceğimiz tarih bugünkü vakalarla ve değerlerle baktığımızda en iyi ihtimalle ağustosla eylül gibi görünüyor" ifadelerini kullandı
ABD'nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde George Floyd isimli siyah Amerikalının gözaltına alınırken öldürülmesi sonrası başlayan protestoların ikinci gününde, geç saatlere kadar polisle göstericiler çatıştı. Çıkan olaylarda bir kişinin daha silahla vurularak öldürüldüğü açıklandı.
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, 10 yılda 2,5 katına çıkan üniversiteli işsiz sayısına dikkat çekerken, "Temmuz ayında 900 bin genç üniversiteden mezun olacak ve bunun 600 bini aktif biçimde iş aramaya başlayacak." ifadelerini kullandı.
Genel Sağlık İş Başkanı Zekiye Bacaksız 'normalleşme takvimine dair açıklamada bulunarak "Normalleşme adı altında yapılan açıklamalar halkın nezdinde salgının sona erdiğine yönelik yanlış bir izlenime yol açmaktadır" dedi.
Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporunda corona virüs salgınının küresel büyüme görünümünü belirgin ölçüde zayıflattığı ifade edildi.
Cezaevlerinde kapalı görüşler 1 Haziran'dan itibaren yeniden başlayacağı bildirildi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, salgın sürecinde yerli ilacın öneminin bir kez daha net olarak ortaya çıktığını belirterek Türkiye'nin yerli ilaç için seferberlik başlatmasını istedi.
Büyüme rakamları açıklandı. Türkiye, korona virüsü salgınıyla yaşanan dugunluğun etkilerinin tam olarak hissedilmediği 2020 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4.5 büyüdü.
‘Normalleşme’ sürecine geçilmesinin ardından düşünülmeden atılan adımların sonucu da ortaya çıkmaya başladı. Vaka sayısı son günlerde bin civarı seyretse de oran aynı seyirde gitmiyor. Rakamlar teste oranla vaka oranının neredeyse iki kat arttığını gösteriyor.
HSK, adli ve idari yargı ilk derece mahkemelerinde duruşma ve keşiflerin 16 Haziran'da başlamasına karar verdi.
KİPTAŞ tarafından hayata geçirilecek Silivri 4. Etap Sosyal Konut Projesi’nin tanıtım toplantısı, 31 Mayıs Pazar günü yapılacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılacağı törende, proje detayları ve ödeme koşulları açıklanacak.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valiliği’nin “İstanbul'un Fethi'nin 567. Yıldönümü Kutlama Programı” kapsamında düzenlediği anma törenine katıldı.
Ankara Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası, esnafların banka hesaplarına akaryakıt desteği ödemelerinin yatırıldığını açıkladı.
Uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'nin tahliyesinde etkisi olduğu iddia edilen AKP'li Burhan Kuzu, Zindaşti için hakimi aradığını kabul etti ve "O dönem bunu yapmak suç değildi" ifadesini kullandı.
ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü DEAŞ’ın üst düzey yöneticisi ve propagandacısı Muhammed Hadir Musa Ramazan’ın yakalanmasını sağlayacak bilgi sağlayana 3 milyon dolar ödül verileceğini duyurdu.
İstanbul'da 1 Haziran Pazartesi günü itibarıyla eczane açılış-kapanış saatleri hafta içi ve cumartesi günleri 09.00-19.00 olarak uygulanacak.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadroğlu, “Saldırılar artarak sürecek. Çünkü biz cephenin ön safındayız.Sivil darbeye karşı mücadeleyi biz veriyoruz. Bundan rahatsızlar ve CHP'yi tuzağa düşürme çabasındalar. AKP’nin bulunduğu bataklık tuzaktır. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz" dedi.
Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz bölgeleri ile Erzincan, Ardahan, Kars ve Iğdır'da gök gürültü sağanak bekleniyor.
Türkiye'nin ihracatı nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 41.4 azalarak 8 milyar 990 milyon dolar, ithalatı yüzde 25 azalarak 13 milyar 553 milyon dolar oldu. Dış ticaret açığı yüzde 67 artışla 4 milyar 564 milyon dolara yükseldi.
Kuşadası’nın simgesi olan ve kente adını da veren Güvercinada Kalesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmeye hak kazandı.
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı dünya genelinde 362 bin 102’ye, virüs tespit edilen kişi sayısı 5 milyon 909 bin 685’e yükseldi.