Melih Aşık: Diyeceğimiz, yardım kampanyalarında heyecanla öne atılıp görkemli rakamlar açıklayan kuruluşlar var ya... Bunların hepsi değilse de bazılarının vaadi lafta kalır. Bir süre sonra da unutulur.
Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi 100 yıl önce 23 Nisan 1920'de kuruldu. Cumhuriyetimizin temelleri o gün atıldı. 23 Nisan aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1921'de Milli Bayram olarak kutlanmasına karar verilen 23 Nisan Bayramı'nı, 23 Nisan 1929 tarihinde çocuklara armağan etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan programında ilk olarak Anıtkabir'de resmi törenlere katılacak, TBMM'nin 100. Kuruluş yılı nedeniyle 1. Meclisteki anmaya ve TBMM'deki özel oturuma katılacak.
Sağlık Bakanlığı, 22 Nisan Türkiye'deki Koronavirüs Covid_19 salgını hakkındaki son günlük verilerini paylaştı. Buna göre; "günlük yapılan 37.535 testin 3.083 pozitif, toplam 98.674 hasta, bugün 117, toplamda 2.376 kişi hayatını kaybetti."
Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 23-24-25-26 Nisan tarihlerinde İBB’nin birçok birimi ve iştirakleri İstanbullulara hizmet vermeye devam edecek.
İstanbul Ekonomi Araştırma'nın Nisan ayında yaptığı araştırmaya göre, AKP 4 Haziran seçimlerinden bu yana yüzde 7 oy kaybetti. Ankete göre, her 4 AKP seçmeninden 1'i ise Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı koronavirüs verilerine inanmıyor.
İBB, TBMM’nin kuruluşunun yüzüncü yılı ve dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan için marş besteletti.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis'in açılışının 100. yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için kutlama mesajı yayınladı.
Almanya'da koronavirüse karşı geliştirilen bir aşının klinik araştırması için onay verildi. Alman BionTech firması 200 gönüllü üzerinde test yapacak.
Burhaniye Belediyesi, vatandaşların 23 Nisan coşkusunu evlerinde yaşaması için bayrak ve maske dağıttı.
Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden aile hekimi Yavuz Kalaycı'nın adı görev yaptığı Eyüpsultan Nişanca Aile Sağlığı Merkezi'ne verildi.
İsveç'te koronavirüs nedeniyle 83 yaşında hayatını kaybeden Caroline Koç'un annesi Marianne Giraud’nun külleri, seyahat yasakları bitince Türkiye'ye getirilecek.
30 büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı bu gece başlıyor.
İBB’nin Mersinli çiftçinin elinde kalan mahsulü ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için harekete geçtiği 100 ton limon, İstanbul’a ulaşmaya başladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve 1 Mayıs Bileşenleri online basın toplantısı ile 1 Mayıs programını açıkladı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Buca Kapalı Cezaevi’nde 65 tutuklu ve hükümlünün daha koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yarın 14.00'te özel gündemle toplanacak Genel Kurul'da hazır bulunacak.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yardımlar dolayısıyla Millet ittifakının belediyelerini eleştiren hükûmete sert tepki gösterdi.
Corona virüs salgını futbol maçlarına da ciddi darbe vururken, liglerin ve uluslararası turnuvaalrın ne zaman başlayacağı da belirsizliğini koruyor.
CHP'den infaz düzenlemesinin iptali için AYM'ye başvuruda bulundu.