SONDAKİKA; Resmi Gazete'de yayımlanan 4 Ocak 2025 Cumartesi yönetmelik, genelge ve tebliğler www.istanbulgercegi.com'dan takip edebilirsiniz.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Maaş artışları gerçekleşmeden marketlerin planlı bir şekilde zam yaptıklarını hatırlatarak “Kayıplara göz yumarak, kulaklarımızı kapatarak ya da görmezden gelerek enflasyon sorununu çözemeyiz.”
İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu basına demeç verdi; “Yalancı TÜİK” bir kez daha halkın gerçeklerini gizleme politikasını sürdürmüştür.
İBB’nin 16’ncı Kent Lokantası’nın kayyum tarafından yönetilen Esenyurt Belediyesi’ne cephe bir noktada hizmete açan TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçenin farklı noktalarında yaptığı açıklamalarda birbirinden çarpıcı mesajlar verdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, "Çarşıda, pazarda %100’ü bulan artış var. Kiralar ortalama %50-60 artıyor."
Yunus Emre Enstitüsü, Ankara merkezli Yunus Emre Vakfı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Türk eğitim ve kültür kuruluşudur.
SONDAKİKA; Yİ-ÜFE (2003=100) 2024 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre %0,40 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %28,52 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %28,52 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %41,10 artış gösterdi.
Memur ve memur emeklilerinin 2025 yılının ilk 6 ayında alacağı zamlı maaşlar ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarındaki artış oranları belirlendi. Buna göre memur ve memur emeklileri yüzde 11,54 emekli yüzde 15,75 zam alacak.
SONDAKİKA; TÜFE'deki (2003=100) değişim 2024 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre %1,03, bir önceki yılın Aralık ayına göre %44,38, bir önceki yılın aynı ayına göre %44,38 ve on iki aylık ortalamalara göre %58,51 olarak gerçekleşti.
Barış Pehlivan; Bu satırlar yazıldığı sırada Sabri Uzun karayoluyla İstanbul’a götürülüyordu. Sahi, Ankara’da yaşayan Uzun’a neden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açtı? Soru, yanıttır.
Aydan Şirin Pekcan - Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçları günlük yorumlar...
SONDAKİKA, Çiğdem Toker; asgari ücretin haysiyet kırıcı bir tutarda ilan edilip bu tutarın savunulurken, kapalı kapılar ardındaki hangi müzakere eşitsizliği giderip daha fazla demokrasi getirecek?
SONDAKİKA; Resmi Gazete'de yayımlanan 3 Ocak 2025 Cuma yönetmelik, genelge ve tebliğler www.istanbulgercegi.com'dan takip edebilirsiniz.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Beypazarı'nda düzenlenen Basın Toplantısında konuştu; Hükümetin mağdur ettiği emeklilerin açlıktan ölmesine izin vermeyeceğiz.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımda; Ferdi Tayfur’un vefatı bir parçamı alıp götürdü. Yerinde huzur bulsun. Mekanı cennet olsun.
Cumhuriyet Halk Partisinin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Usta Sanatçı Ferdi Tayfur için baş sağlığı mesajı yayımladı.
Ünlü sanatçı Ferdi Tayfur tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Usta sanatçı 79 yaşındaydı ve bir süredir tedavi için hastanedeydi.
35 yaş ve üzerindeki anne yaşı, "ileri anne yaşı" olarak kabul ediliyor ve bu eğilim, kadınların artan eğitim düzeyi, yüksek istihdam oranları ve güvenilir doğum kontrolüne erişiminin bir sonucu olarak öne çıkıyor.
TBMM'de, TBMM Başkanvekili DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve Ahmet Türk ikinci ziyaretlerini MHP Grubuna gerçekleştirdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin köklü kuruluşu İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), tarihi kentin kurulduğu Fatih’te yaşanan su taşkınları ve altyapı sorunlarını çözecek projenin temelini attı.
TBMM'de, TBMM Başkanvekili DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve Ahmet Türk ikinci ziyaretlerini MHP Grubuna gerçekleştiriyor.