Koronavirüs salgınıyla 'evde kal' çağrıları Büyükada'da etkili oldu. Büyükada sakinlerinin evlerinde olmasını fırsat bilen Sinan Çetin'in ise adadaki yalısının önünden geçen sahil yolunu duvar ile kapattığı ileri sürüldü.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs nedeniyle 28 ilçe belediye başkanıyla bir araya geldiği toplantıda “Kriz belediyeciliğine geçiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kurumsal gücümüzü koronavirüs salgınıyla mücadele için kullanacağız" dedi.
Sosoyal medyada, sokağa çıkma yasağı kapsamında bulunan 65 yaş üstü bir yurttaşla dalga geçilen görüntülere tepki yağdı.
Mehveş Evin: Umarım, bilime, bilim insanlarına çok daha fazla kaynak ayırmak zorunda olduğumuz anlaşılır.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 23 Mart akşamı yaptığı açıklama ile işe gitmek zorunda olan kişiler dışında herkese sokağa çıkma yasağı getirdi.
AKP’nin bu hafta TBMM’ye sunacağı infaz paketi kasten öldürme, terör suçları ile örgütlü suçlarda ceza indirimi öngörmezken cinsel suçlar ve uyuşturucu ticareti suçlarında uygulanan koşullu salıverme oranı yüzde 75’den yüzde 67’ye indiriliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstatistik Ofisi, İstanbul’da koronavirüse ilişkin algı, beklenti ve tutum araştırması yaptı.
İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Koronavirüs (Kovıd-19) salgını ile mücadele kapsamında ek bir genelge daha gönderdi.
Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz; COVID-19’un ayak sesleri viroloji konusunda çalışan bilim insanlarınca önceden duyuluyordu. Pekala Çin bunları yaparken Türkiye ne yaptı dersiniz?
Şükran Soner; Çoğunluk Cumhuriyet ailesi üyeleri, İlhan Selçuk’lu vakıf döneminin, sınırlı kalmış Cumhuriyet Radyo yayınlarını hiç duymamış, izleyememişlerdir.
Orhan Bursalı; COVID-19, kendi ailesinin özgün bir bireyi dedik. Milyarlarca virüs bize bir şey yapmazken, hatta onların pek çoğu ile (belki de) simbiyotik ilişkiler içinde yaşarken, bu yenisi ile uyum sağlayamadık.
Can Ataklı; Kendini devlet gibi gören İçişleri Bakanı yine esmiş gürlemiş.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 23 Mart 2020 Pazartesi günü Korona Virüs Covid_19 pandemi hakkında günlük bilgilendirme açıklamasında; "bugün 7, toplamda 37 kaybımız var, son 24 saatte 3.672 test sonuçlandı 293 yeni tanı toplamda 1.529 hastamız var" dedi.
Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak ve eşinin bir süredir devam eden şikâyetleri üzerine yapılan kontrollerinde korona virüs Covid_19 testi pozitif çıktı.
Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim sosyal medya hesabı üzerinden Korona Virüs Covid_19 testinin pozitif çıktığını duyurdu. Bugün ayrıca Galatasaray kulübünden yapılan açıklamada Abdurrahim Albayrak ve eşinin de sonuçları pozitif çıkmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan geçmiş olsun mesajı geldi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.
İstanbul'da tarihi Kapalıçarşı, koronavirüs önlemleri kapsamında geçici olarak kapatıldı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 26 Mart'ta ödenmesi gereken KDV beyanname verme ve ödeme sürelerinin 24 Nisan, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken Ba-Bs formlarının verilme süresinin de 30 Nisan gün sonuna kadar uzatıldığını duyurdu.
ABD’de yayın yapan New York Times gazetesi, koronavirüsün (Covid-19) nasıl yayıldığını ve yapılan hataları analiz eden ‘Virüs nasıl yayıldı?’ başlıklı makale yayımlandı.
Diyanet İşleri Başkanlığınca 81 il müftülüğüne gönderilen genelge ile din görevlilerinden, 'WhatsApp grupları' aracılığıyla, camide cemaat oluşturamayan vatandaşları, ailece evde cemaatle namaz kılmaya, hatim, dua, zikir, tesbihat gibi maneviyatı ayakta tutan ibadet ve taata teşvik etmeleri istendi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından saat 19.00'da açıklama yapması bekleniyor.