CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlarda sınav ücretlerinin kaldırılması için kanun teklifi verdi.
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi soruşturmasında 5 yıl sonra şüpheliler tespit edildi. Savcılık, soruşturma dosyasına "şüpheli" olarak kaydedilen ve halen aktif görevde olan üç polisin ifadelerini aldı. Böylece beş yıldan sonra ilk kez dosyada şüpheliler yer almış oldu.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Özgür Duran’ı (32) sevgilisi Ayşe D.’yi (35) döverken engellemek istediği sırada çıkan arbedede kalbinden bıçaklayarak öldüren Kadir Şeker'in davasıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi.
Gaziantep Müzesinde çalışan arkeolog Merve Kaçmış’ın intiharının ardından müzelerde liyakat tartışmaları devam ediyor. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, müzelerde yaşanan mobbing iddialarını ve usulsüz atamaları TBMM gündemine taşıdı.
Balyoz kumpası mağduru emekli Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün TSK'daki etkisinin en az olduğu 3 devreyi birden emekli etmek için yasa çıkardığı yönündeki sözlerine ilişkin olarak sosyal medyadan dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
Hakan Tahmaz: Ama hala büyük bir umut yaratılabilmiş değil. Yeni rejimin mağdurlarının veya yeni rejimi eleştirenlerin kaygılarını, güvensizliğini, tereddütlerini giderme yoluna girildiğine ilişkin güçlü bir belirti yok.
Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile iştiraklerinde çalışanların büyük çoğunluğunu örgütlemesine rağmen 6 aydır yetki alamıyor.
Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde eşleştiği Kırklarelispor’u 1-0 yenerek yarı finale yükseldi.
AKP’li Esenler Belediyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan prim ve vergi borçlarına karşılık Ömür İstanbul projesinde kendisine ait çok sayıda daireyi vermeyi planlıyor.
Server Vakfı, küçük yaştaki çocukları hedef almaya devam ediyor. Vakfın bilgi yarışması için hazırladığı kitapta, tesettür övüldü. Kitapta yemeğin sağ elle yenmesi tavsiye edilirken “Çünkü şeytan sol eliyle yer” denildi.
Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Türkiye İstatistik Kurumu'nun kasım ayı işsizlik rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulunarak "AKP iktidarının, sebep olduğu ekonomik kriz ve toplumsal çürüme ağırlığını her geçen gün artırmaktadır" dedi.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, "Bugün İdlib'de bizim müttefikimiz Türkiye'nin askerleri, tehditle karşı karşıya ve bu tehdit, Rusya ve Esat hükümetinden geliyor. Başınız sağ olsun" dedi.
CHP'nin Kanal İstanbul projesinin hayata geçirilmesinde kamu yararı bulunmadığı, projenin çevrenin korunmasına ilişkin uluslararası yükümlülüklere de uygun olmadığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne projenin iptal ve yürütmenin durdurulması talebiyle yaptığı başvuru reddedildi.
Dolar/TL kuru bu sabah saatleri itibarıyla 6,01-6,02 aralığında hareket ediyor.
Birleşmiş Milletler, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'de süren çatışmalardan dolayı son 10 hafta içinde yerinden edilenlerin sayısının 9 yıllık iç savaşın en yüksek seviyesine çıktığını açıkladı.
Bugün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde “İstanbul Planlama Ajansı”nın tanıtım toplantısı gerçekleşecek.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, “Kuran kurslarında bir tuğlası olana cennete bir ev verilecektir” diyerek halktan bağış talep etmesi, kurumun yüksek harcamalarını bir kez daha gündeme getirdi.
Çiğdem Toker: Torba Yasa teklifinde Kanal İstanbul adı anılmıyor. Sermaye Piyasası Kanunu'nun beş maddesinde yapılmak istenen değişiklik ve eklemeler bu yöndeki niyetin ipuçlarını taşıyor.
Takipteki krediler 152.1 milyar lira oldu. CHP’nin hazırladığı ekonomi raporuna göre, KOBİ’ler krediye ulaşmakta güçlük çekerken, vatandaşın borcu da giderek artıyor.
ABD istihbarat servisi CIA ile Almanya istihbarat servisi BND’nin, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 100’den fazla ülkeyi, 1970-1993 yılları arasında, şifreli haberleşmelerini kırarak, ‘dinlediği’ ortaya çıktı.
Can Ataklı: Ama bu yalakalık öyle bir şey ki, her derde deva olmuyor işte.