Melis Alphan: Doğal sit olmasına ve Türkiye’deki kuş türlerinin yüzde 25’ine ev sahipliği yapmasına rağmen yapılaşmaya açılan Alaçatı Sulak Alanı için hızla harekete geçmek gerek.
Ciltte kuruluk, pullanmalar, çatlamalar, kızarıklık, lekelenmeler… Kış mevsimini belirgin olarak hissettiğimiz bugünlerde soğuk hava cilt sağlığımızı epey olumsuz etkiliyor. Özellikle dış ortama açık olan yüzde ve ellerde kuruluk ile hassasiyet en sık karşılaştığımız sorunlar.
CHP 37. olağan kurultay hazırlıklarına işçe başkanlıkları seçimleri ile devam ediyor. Edirne'ye bağlı Uzunköprü ilçesinde bugün yapılan seçimlerde 2 aday yarıştı. Mevcut ilçe başkanı Muammer Çetiner yeniden ilçe başkanı olarak seçildi...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 30 Aralık Pazartesi günü Tuzla Belediyesi'ni ziyaret edecek.
Bugün gerçekleşen kongrede Erdoğan Erden 450 oyla yeniden Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı seçildi.
CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Kanal İstanbul projesinin gündeme getirildiği zamana dikkat çekerek, “Halkbank meselesi ile ilgili Erdoğan’ın sanık sandalyesine oturtulması gibi kişisel endişelerle, bu projenin ısrarlı bir şekilde gündeme gelmiş olmasından endişe duyuyorum" dedi.
Cevizli Tekel Dayanışması, bugün bir basın açıklaması yaparak, Şehir Üniversitesi'ne devredilen Cevizli Tekel alanının kamusal özelliği korunarak ve kanun yararına kullanılmak üzere daha önce talepte bulunan Kartal Belediyesi'ne devredilmesini istedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanı gazeteci Murat İde'ye saldırıyla ilgili olarak 8 şüpheliden 6'sı yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 şüpheliden 1'i savcılık, 5'i mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bitki ve canlı çeşitliliğini yıllardan bu yana koruyarak kentin doğal zenginliğini temsil eden Belgrad Ormanı'na ilişkin yapılan ankette, vatandaşların yüzde 92'sinin ormandan ayrılırken çöplerini bırakanlara yaptırım uygulanmasını istediği ortaya çıktı.
Antalya'da, yaklaşık 100 kadının, kadına yönelik şiddete ve cinayetlere dikkat çekmek için yapmayı planladığı Las Tesis'in danslı protestosuna polis izin vermedi. Grup basın açıklaması yapıp, dağıldı.
Artıbir Araştırma Şirketi, Kanal İstanbul hakkında anket yaptı, araştırmaya katılanların yüzde 72.4'ü Kanal İstanbul'un yapılmasına karşı çıktı.
BKM Genel Müdürü Soner Canko, 2019 yılının kart kullanım rakamlarını açıkladı. Kredi kartıyla yapılan ödemelerin 2019 nihayetinde yüzde 17'lik artışla yıllık 841 milyar TL'ye erişeceğinin öngörüldüğünü ifade etti.
Miçotakis, Ankara ile Libya'nın iki hükümeti içinden Trablus merkezli olan arasında onaylanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'nı BM'ye bağlı Uluslararası Adalet Divanı'na götüreceklerini söyledi.
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Libya ile doğru bir anlaşma oldu. Bizden askeri destek istiyorlar. Özellikle askerler tarafından enine boyuna müzakere edilmesi lazım" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Kanal İstanbul projesini de kendi iktidarlarını ayakta tutmak ve yandaşları ile müteahhitlerine rant kapısı açmak için yapmak istiyorlar" dedi.
Hollandalı İslam karşıtı sağ popülist politikacı Geert Wilders, geçen sene iptal ettiği Muhammed Peygamber temalı karikatür yarışmasını yeniden düzenledi. Wilders kazanan karikatürü Twitter üzerinden paylaştı.
Arjantin Kongresi, milletvekillerin maaşlarını 180 gün dondurma kararı aldı. Parlamento bir haftadan daha kısa bir süre önce oy birliği ile ekonomik acil durum ilan etmiş ve maaşlarının dondurulmasına lehine oy kullanılmıştı.
Yemen'de askeri mezuniyet töreni sırasında gerçekleştirilen saldırıda en az 7 kişi yaşamını yitirdi.
Ekranların sevilen dizilerinden Çukur'un oyuncu kadrosuna Nejat İşler katıldı. İşler, dizinin yeni bölümlerinde Yamaç'ın baş düşmanı Çağatay olarak izleyici karşısına çıkacak.
Diyarbakır'da aynı iş yerinden satın aldıkları tatlıdan yedikten sonra rahatsızlanan 60 kişi hastanelere başvurdu. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alınanlardan 1 çocuğun hayati tehlikesi sürüyor.
Hakkâri'de 15 gün boyunca tüm gösteri yürüyüşleri ve eylemler yasaklandı.