Miçotakis, Ankara ile Libya'nın iki hükümeti içinden Trablus merkezli olan arasında onaylanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'nı BM'ye bağlı Uluslararası Adalet Divanı'na götüreceklerini söyledi.
Yemen'de askeri mezuniyet töreni sırasında gerçekleştirilen saldırıda en az 7 kişi yaşamını yitirdi.
Ekranların sevilen dizilerinden Çukur'un oyuncu kadrosuna Nejat İşler katıldı. İşler, dizinin yeni bölümlerinde Yamaç'ın baş düşmanı Çağatay olarak izleyici karşısına çıkacak.
Diyarbakır'da aynı iş yerinden satın aldıkları tatlıdan yedikten sonra rahatsızlanan 60 kişi hastanelere başvurdu. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alınanlardan 1 çocuğun hayati tehlikesi sürüyor.
Hakkâri'de 15 gün boyunca tüm gösteri yürüyüşleri ve eylemler yasaklandı.
Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Salih, Avrupa Birliği ve uluslararası topluma Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni resmi hükümet olarak tanımaktan vazgeçme çağrısı yaptı.
İstanbul Valiliği, "Yıl başında sabit yol arama ve kontrol noktaları, AVM'ler, ulaşım ağları, havalimanları, metro, Marmaray, minibüs, otobüs hareket yeri, durak ve güzergahlarında özel güvenlik ve trafik tedbirleri alınmıştır" şeklinde açıklama yaptı.
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde deprem meydana geldi.
Burdur'un Yeşilova ilçesinde bir okulun bahçesindeki parkta, şişe çevirmece oynadığı 5, 9 ve 11 yaşlarındaki üç kız çocuğuna "Sevgilin var mı?", "Memelerin büyüdü mü?" gibi sorular sorduğu öne sürülen R.D. (48) hakkında 'çocuğa karşı cinsel taciz' suçundan dava açıldı.
Batman merkeze bağlı Çayüstü köyünde, yaklaşık yüz yıldır 'Abuzer Gaffari Türbesi' olarak bilinen, köylülerin gelip adak adadığı yapıda gerçekleştirilen kazılarda kalıntı bulunmadı. Baharın başlangıcıyla türbeye gelip yüzlerce kurban kesen köylüler duruma inanmak istemedi.
Suriyeli muhaliflere yakın sosyal medya kaynakları ÖSO üyelerinin “İslam’ı savunmak için Libya’dayız” dedikleri videoyu paylaştı.
Doğalgaz dağıtım şirketleri tarafından 2020'de uygulanacak abone bağlantı bedeli 656 lira 70 kuruşa çıktı. Bağlantı bedeli 2019 yılında 594 lira olarak belirlenmişti.
Nevşehir'de, 40 odalı, 800 metrekarelik mağara ev, 2 milyon 750 bin TL'den satışa çıkarıldı. Tamamen doğal olan eve 2 milyon TL teklif verildi, ancak satılmadı.
İçişleri Bakanlığı'nca 81 İl Valiliği'ne yılbaşı tedbirleri konulu genelge gönderildi. 30 Aralık'ta başlayacak yılbaşı tedbirleri kapsamında, Yılbaşı nedeniyle İstanbul'da güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarılacak. İstanbul'da 60 bin 716 güvenlik görevlisi görev yapacak.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel başkanlığındaki CHP Bilim Platformu, “Saray Rejimi Türkiye’yi Geriletiyor: Uluslararası Endekslerde Küme Düşen Türkiye” başlıklı politika notu hazırladı.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, 'Türkiye'nin güvenliği, bu çağda Misak-ı Milli sınırlarının ötesinde başlar. Siz hattı geniş çizmezseniz, bu küreselleşme çağında ülkenizin ulusal sınırlarını dahi koruyamazsınız' dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Basın Yarışması’nın ödül törenine katıldı. Çok sayıda gazetecinin ve medya mensubunun ödül aldığı gecede, Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil’e de, Mustafa Kemal Kitabı’ndan dolayı onur ödülü verildi.
Süleymaniye Camii'ndeki restorasyon çalışmaları kıbleye göre sol harim giriş kapısında kullanılan ayetlerin sıralamasında yanlışlık yapıldığı ortaya çıktı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 29 Aralık hava tahmini verilerine göre İstanbul'da bugün çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimlerde zaman zaman karla karışık yağmur ve kar yağışlı bir hava bekleniyor.
İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Habibullah Sayari, ülkesi, Rusya ve Çin arasında yürütülen ortak tatbikat bölgesinde görülecek her türlü keşif aracının imha edileceğini söyledi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, ‘Tarımsal üretimde kullanımı yasaklanan carbendazim içerikli tarım ilacının toplatılıp toplatılmadığına ilişkin’ Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yönelttiği soru önergesine Bakan Pakdemirli’den yanıt geldi.