Bloomberg'in haberine göre Türkiye Varlık Fonu yurt dışı piyasalardan borçlanmayı planlıyor. Yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin borçları dışında, devlete ait kamu şirketlerinden oluşan Varlık Fonu da tahvil piyasalarından borçlanacak.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 14 Ekim Pazartesi Ekrem İmamoğlu başkanlığında “deprem” gündemi ile toplanacak.
Vodafone İstanbul Maratonu 3 Kasım Pazar günü 41. kez start alacak. Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu unvanını taşıyan organizasyon, son 4 yılın şampiyonlarının kıyasıya mücadelesine sahne olacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 Ekim 2015 tarihinde 'Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'ne katılmak için gittikleri Ankara Gar'ı önünde bombalı saldırıyla yaşamını yitirenlerin anısını ölümsüzleştirecek.
Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği yöneticileri istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş'ü ziyaret etti.
TSK'nın Suriye'nin kuzeydoğusundaki hedeflere yönelik olarak dün başlattığı Barış Pınarı Harekatı hakkında açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Ankara ile Şam arasında diyalog başlatmaya çalışacağını söyledi.
Suriye'de YPG/PYD mevzilerinden 5 havan mermisi Ceylanpınar'a atıldı.
10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde Barış Mitingi için toplanan halkın arasına giren 2 canlı bombanın kendini patlatması sonucu 103 kişinin hayatını kaybetmesinin üzerinden 4 yıl geçti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ‘TMSF tarafından el koyulan şirket sayısı ile el koyulduktan sonra sahibine iade edilen şirket sayısına ilişkin’ yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yanıt verdi.
Eğitim İş Sendikası Ankara Tren Garı önünde 103 kişinin ölümüyle sonuçlanan ve 10 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen terör saldırısının 4'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.
Kültür, Sanat ve Edebiyat Dergisi Edebiyat Nöbeti’nin 24.sayısı çıktı.
Turgut Ünlü: Zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılmalı ve bundan kesinlikle taviz verilmemelidir. Bu sürede öğrenciye okul ders gereçleri, yurt, maddi-manevi destek devletçe parasız verilmelidir. Devamsızlıklar, nedenleri çok sıkı takibe alınmalıdır.
Dışişleri Bakanlığı, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in, yarın Türkiye'ye geleceğini duyurdu.
Ankara’da 5 göçmen işçinin ölümüne neden olan yangına ilişkin davada konuşan işyeri sahibi, yanarak ölen işçilerin istemeleri durumunda kaçabileceklerini, ancak bunu yapmadıklarını iddia etti.
Milli Savunma Bakanlığı Fırat'ın doğusuna yönelik yapılan operasyonun gidişatına ilişkin son durum bilgilendirmesini yaptı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kopenhag’da düzenlenen “C40 Belediye Başkanları Zirvesi” öncesinde gerçekleştirilen basın toplantısında, ABD’nin Boston ve New Orleans, Polonya’nın Varşova başkanlarıyla birlikte kameraların karşısına geçti.
Spor Toto Şampiyonlar Kupası'nda VakıfBank'ı 3-2'lik skorla mağlup eden Eczacıbaşı VitrA, kupanın sahibi oldu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili açıklamaları nedeniyle HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli hakkında soruşturma başlattı. HDP 27. dönem milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, Leyla Güven ve Berdan Öztürk hakkında da soruşturma başlatıldı.
Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Genel Başkanı ve Türkiye sosyalist hareketinin önderlerinden Behice Boran'ın ölümünün üzerinden 32 yıl geçti.
Katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun canlı yayında "IŞİD'den saldırı gelebilir mi?" sorusuna gülerek "Bir şey olmaz merak etmeyin" demesi dikkat çekti.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) 10 Ekim 2015'te Ankara'da düzenlenen "Emek, Barış, Demokrasi" mitingine yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden Güney Doğan için bir mesaj paylaştı.