loading
close
SON DAKİKALAR

HKP'den Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının ihalesiyle ilgili suç duyurusu

HKP'den Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının ihalesiyle ilgili suç duyurusu
Tarih: 21.10.2019 - 14:37
Kategori: Siyaset

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının 15 yıllığına Hezarfen Danışmanlık Şirketine hukuksuzca verilmesini yargıya taşıdı.

TCDD, tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının atıl durumda olan depo sahalarının 15 yıllığına “kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere” kiralanmasıyla ilgili geçtiğimiz günlerde ihale gerçekleştirdi. İhalede İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) davet edilmeyerek Bilal Erdoğan’ın mütevelli heyetinde olduğu Okçular Vakfının da yöneticiliğini yapmış, Hezarfen Danışmanlık Şirketi’ne hukuksuzca verildi.

HKP, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Hezarfen Danışmanlık Şirketi sahibi, Okçular Vakfı Eski Genel Müdürü Hüseyin Avni Önder hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na HKP’li avukatlar tarafından verilen dilekçede Turhan, Uygun, Erdoğan ve Önder hakkında, “görevi kötüye kullanma”, “görevi ihmal”, “ihaleye fesat karıştırmak”, “nüfuz ticareti”, “5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 71. Maddesini ihlal” suçlarından şikâyette bulundu.

HKP’li avukatlar dilekçede, “Şüpheli olarak belirtilen ihale süreçlerini nüfuz ticareti yaparak yönlendiren ve ihaleye fesat karıştırmış kamu görevlileri ile soruşturma sonucunda tespit edilecek diğer sorumlular hakkında kamu davası açılması için işbu suç duyurusunu yapmak zorunlu olmuştur” ifadelerine yer verdi.

HKP'nin "Haydarpaşa ve Sirkeci Garı halkındır, peşkeş çekilemez" sözleriyle itirazını dile getirdiği açıklama şöyle:

"AKP iktidarı tarih düşmanlığına devam ediyor. Halkın Kurtuluş Partisi ise halkın tarihsel miraslarına sahip çıkıyor. İstanbul gibi çok önemli tarihi yapılara sahip bir şehirde, TCDD’nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garı’nın atıl depo sahaları ihalesi yandaş bir şirket olan; AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Okçular Vakfının da yöneticiliğini yapmış, Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi’nin sahibi Hüseyin Avni Önder’e kanunsuz bir şekilde verildi. Hem de İBB şirketlerinin deneyimsiz olduğu ve “müştereken ve müteselsilen” sözcüklerinin yerine “ortaklaşa ve birlikte” sözcüklerini kullandığı gerekçelerini ileri sürüldü.

Bu hukuksuzluğa karşı hukukçularımız bugün Mehmet Cahit Turhan (Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı), Ali İhsan Uygun (TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü), Bilal Erdoğan (Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi), Hüseyin Avni Önder (Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi Sahibi ve Okçular Vakfı Eski Genel Müdürü) hakkında görevi kötüye kullanma, görevi ihmal, ihaleye fesat karıştırma, 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 71. Maddesini ihlal, nüfuz ticareti yapmaktan suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda Halkın Kurtuluş Partisi’nin programının “Çevreye ve tarihe saygı” bölümünden alıntı yapılarak bu suç duyurusunda neden taraf olduğumuz açıklandı: Bu bölümde tarihe yaklaşımımız şu cümlelerle ifade edilmektedir: “..Partimiz, insanlığın başından geçenleri sebep-sonuç ilişkileriyle açığa çıkarıp tam olarak anlayamadığımız sürece, geleceğimizin iyice görülüp bilinemeyeceği inancındadır. Bu sebeple Tarihe, ilgi ve saygıyla yaklaşır. Tabiî ülkemizdeki zenginliklerin de ortaya çıkarılması, çıkarılan ve bilinenlerin de korunmasını önemle savunur. Bunun için gerekli her çalışmayı yapar. Önlemi alır. Unutmayalım ki tarih tekrar yaşanmaz, yaratılamaz. Onlar kaybolursa yerine yenisi konamaz… O yüzden onları, gözümüz gibi korumamız gerekir.”

Halkın Kurtuluş Partisi, tarihin tekrar yaşanmayacağı, yaratılamayacağı ve tarihi mirasları gözü gibi koruması gerektiği bilinciyle mücadelesine devam ediyor ve edecek. Tarihimizi yok edenler ise halka hesap verecek."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Kıvılcımumut

Ülkemizin değerlerinin peşkeş çekilmesine karşı Hkp nin verdiği mücadeleyi kutlarız

21.10.2019, 17:29
Yorum Yap

Facebook Yorumları