CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde sayıları 12 milyona yaklaşan emeklilerin talepleri ve sorunlarını, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönelttiği soru önergeleriyle TBMM gündemine getirdi.
Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, mevcut iktidarın yönetim biçimine ilişkin eleştirel bir yazı kaleme aldı.
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 2018 yılında 32 gayrimenkulünü sattığı ortaya çıktı. Altısı kamulaştırma, 26’sı ise açık artırma usulü ile satılan gayrimenkullerden toplam 33 milyon 924 bin TL gelir elde edildi.
Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul için emsal oluşturabilecek kararı, İYİ Parti’nin Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki itirazı üzerine aldı. İYİ Partili Aytun Çıray, kararın İstanbul itirazları için önem taşıdığına dikkat çekti.
CHP Parti Meclisi, bugün saat 14.00'da CHP Genel Merkez binasında toplanacak.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un bir dönem yöneticilik yaptığı, Saray’da Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyesi olan ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nun yönettiği Türk Eğitim Derneği’nin (TED), eğitim sistemine ilişkin raporu açıklandı.
1 Mayıs Komitesi'ni makam odasında kabul eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB çalışanlarının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü 30 Nisan'da avluda kutlayacaklarını, tüm sendikaları da davet edeceklerini söyledi.
Macaristan'a iltica etmek amacıyla Sırbistan sınırından ülkeye giren yabancıların iltica başvurularının sonuçlanıncaya kadar tutuldukları sınır transit mülteci kamplarındaki koşullar Guardian'ın makalesiyle bir kez daha gündeme geldi.
Bekir Coşkun: Zalimin zulmüne karşı direniyorlar…
Can Ataklı: MHP Genel Başkanı’nın seçimlerden sonra kendi oy oranlarını yüzde 18 olarak açıklaması ve “zafer kazandık” sözleri Erdoğan’ı çok tedirgin etmiş.
Avustralya hükümeti, 2015 yılında aldığı, beş yıl içinde başıboş gezen 2 milyon kediyi ortadan kaldırma kararına sadık gözüküyor.
Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, "Son 3 aylık dönemde döviz mevduat hesaplarındaki artış 20 milyar dolarları buldu. 'Dolar arttı dövizden para kazandım' demek kadar yanlış bir düşünce olamaz" diye konuştu.
Fransa'da Sarı Yelekler, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin politikalarını protesto etmek için yeniden sokağa çıktı. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, şimdiye dek gösterilerde 90'a yakın gazeteciye polis şiddeti uygulandığını bildirdi.
Fenerbahçe, Süper Lig'in 30. haftasında konuk ettiği Trabzonspor’la 1-1 berabere kaldı.
Hindistan temasları kapsamında bulunduğu Yeni Delhi'de Gözlemci Araştırma Vakfı (ORF) isimli kuruluşun düzenlediği konferansta konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
CHP MYK, bugün saat 12.00'da CHP Genel Merkezi'nde toplanacak.
Orhan Bursalı: Ekonomik krizin büyük dalgalarının henüz önümüzde durduğunu, giderek yükseldiğini, bu yılın şiddetli dalgalarının AKP iktidarında yarıklar açma olasılığının çok yüksek olduğunu görüyoruz.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim öncesi verdiği sözü yerine getirerek EYT’lilerin sağlık ve sosyal ihtiyaçlarını belediyenin karşılaması için gerekli talimatı verdi.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Akit televizyonunda “Zulüm 1938’de son buldu” başlıklı haberle ilgili olarak sorumlu müdür Ali Özken’in, “Atatürk’ün hatırasına alanen hakaret” suçundan yargılandığı ve beraat ettiği karara itiraz ederek İstinaf Mahkemesi’ne başvurdu.
Esenyurt’ta Yıldırım Beyazıt Caddesi üzerinde göçük oluşması vatandaşları tedirgin etti. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler cadde üzerinde dubalarla önlem aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye ittifakı" açıklamasını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "IMF’ye gitmek zorunda kalacak Saray hükumeti, ‘ittifakla beraber gidelim, ekonomiyi duvara biz toslattık ama sorumluluğu herkese yükleyelim’ düşüncesindeler" dedi.