Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazine'ye devri için "Konuyu Meclis'e getiriyoruz" demişti. MHP Genel Başkanı da kararı desteklediklerini açıklamıştı.
İYİ Parti Başkanlık Divanı sonrasında basın toplantısı düzenleyen Genel Sekreter Mustafa Cihan Paçacı, Suudi gazetecinin kaybolmasının ardından ülkeden ayrılan konsolos için "Hangi borcun diyetidir ki, konsolos elini kolunu sallayarak gitmiştir?" diyerek tepki gösterdi.
Beyaz Show’da “Çocuklar ölmesin” dediği için yargılanarak 1 yıl 3 aylık hapis cezasına çarptırılan ve 6 aylık kızı ile birlikte cezaevine konulduktan sonra 4 Mayıs'ta infazı 6 ay ertelenerek tahliye edilen Ayşe Çelik'in cezasının infazı ertelenmezse 31 Ekim'de yeniden bebeği ile cezaevine girecek.
Gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolması olayıyla ilgili 11 Suudi yetkilinin ardından Türk inceleme heyeti de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na ait konuta geldi. Konutta arama başlıyor.
Moldova'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ, devletimizin bütün kademelerine sızmış bir terör örgütüdür. Bu terör örgütü, aynı çalışmalarını şu anda Moldova'da da yapmak, devletin kademelerine sızmak suretiyle burada da aynı adımları atabilir" ifadelerini kullandı.
Görevi başındaki polislere hakaret ve küfür ettiği gerekçesiyle gazeteci Fatih Altaylı hakkında soruşturma başlatıldı.
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, daha önce yazılı bir soru önergesiyle gündeme getirdiği meslek lisesi ve meslek yüksekokulu stajyerlerinin sorunlarını TBMM’de yaptığı bir basın açıklaması ile tekrar gündeme getirdi.
Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon, "Milli çıkarları gözeterek herkesle dostane ilişkiler kurma hususunda Türkiye bizim için örnek." dedi.
Atay Sözer: Kendilerini Abdülhamit’in torunu olarak tanımlayan arkadaşlar ve aktroller uyumayın, dedenize yapılan bu hakaret karşısında sessiz kalmayın hiç olmazsa bir iki tivit atıp tepki gösterin.
Hakan Tahmaz: Son on yıldır bütün siyasal davalarda karşımıza çıkan “gizli tanık” vakalarının yargının çökmesi sonucunu doğurmasında önemli bir etken olduğu gibi toplumsal çürümeye de yol açtı.
ABD ile Türkiye arasında gerilime neden olan ABD'li papaz Andrew Brunson ülkesine dönerken, İzmir Alsancak'ta görev yaptığı kilise binası 270 bin dolara satılarak el değiştirdi.
Reuters haber ajansı, Suudi Arabistan merkezli Sabq gazetesine dayandırarak abonelerine geçtiği Suudi Arabistan Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin görevden alındığı ve soruşturulacağı yönündeki haberi geri çekti. Ajans Sabq gazetesinde bu yönde bir haberin yayımlanmadığını duyurdu.
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri gerekçesi ile Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın almış olduğu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını onaylayan İstinaf Mahkemesi, gerekçeli kararını açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunu görüşmek için geldiği Ankara’da masaya sürpriz bir dosya daha koydu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal bugün yaptığı basın toplantısında 'DEDAŞ için çıkardığı gizli kararnameye' ilişkin açıklamada bulunarak "Bakanlık bir firmaya 6 ile destekleme yapacakmış. Türkiye sadece altı ilin oluşturduğu bir devlet mi, neden bunu gizli yapıyorsunuz?" diye sordu.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Kurumlarda kahvaltı yapılmasını bugünden sonra yasaklıyoruz. Bundan sonra herkes kahvaltısını evinde yapıp mesaiye gelecek. Mesai başladıktan sonra kurumun bahçesinde, sağında solunda, ofiste kahvaltı masaları kurulup saatlerce kahvaltı yapılmayacak" dedi.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Türkiye ziyaretinin başlamasının ardından ziyaretle ilgili ABD Dışişleri'nden açıklama geldi.
Çin'de, sigorta dolandırıcılığı için kendisini ölmüş gibi gösterdiği iddia edilen bir adamın karısı, kocasının 'ölümü' nedeniyle iki çocuğuyla birlikte intihar etti.
İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, Arap yarımadasından rüzgarlar aracılığıyla Türkiye'ye gelerek bir süredir etkisini gösteren toz taşınımının hafta sonuna kadar yer yer devam edeceğini belirtti.
CHP Ekonomi Masası enflasyon verilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacıyla enflasyon hesaplaması yapacak.
İstanbul merkezli 8 ilde, "Bylock" kullanıcısı olduğu öne sürülen 36 kişinin yakalanması için operasyon yapılıyor.