Hüsnü Mahalli: Esad'a ‘Anayasanı değiştir ‘diyenler Esad'ın değiştirmek istediği anayasayı alıp Türkiye'de yürürlüğe koydular. Peki ya Esad Türkiye'nin eski anayasasını alır uygularsa ne olacak!
Orhan Bursalı: Çöktü çöküyor diye epey bir süredir yazıp çizdiğimiz ekonominin bugünkü felaketini de yine çalışanlar, emekçiler üstlenecek. Tabii akılsızca borçlananlar da batacak.
Çiğdem Toker: Bütün bu ciddi kurumların bankacılığın dijital sistemlerinde ortaya çıkan aksaklıkların gerçek nedenlerini tespit ve analiz edip sonuçları toplumla paylaşmaları ve duyurmaları gerekiyor.
Milli Eğitim Bakanlığı, yaptığı değişiklikle İsmet Yılmaz’ın bakanlığı döneminde yönetmelikten çıkarılan Atatürkçülüğü yeniden öğretmenlerin gündemine aldı. “Milli bayramlar” da kutlama çizelgesine eklendi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Özellikle uluslararası ticaretin dolara bağımlılığı giderek daha büyük bir sorun haline gelmeye başladı. Bizler artık aramızda yerli ve milli parayı kullanmak suretiyle doların egemenliğine bir defa yavaş yavaş son vermemiz gerekiyor" dedi.
İstanbul'da 22 kişi şarbon şüphesiyle hastanelere başvurdu. 16 kişi taburcu oldu, 6 kişi tedavi altına alındı. Şarbonun Silivri'de kesilen bir kurbanlık hayvandan bulaştığı tespit edildi. İlçede iki mahalle karantina altına alındı.
Elektrik ve doğalgaza yüzde 9 ile 14 arasında değişen oranlarda zam geldi. Yılbaşından bu yana, elektriğe yapılan zam yüzde 38.6’yı, doğalgaza yapılan zam yüzde 18.8’i buldu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Halkbank’ın düşük kurdan döviz satmasının, 'hata' olarak geçiştirilemeyeceğini belirterek, “Kurumsal itibarımız yerlerde sürünüyor. Hükümet derhal kapsamlı bir açıklama yapmalı ve sistemde yaşanan kaosu önlemeli” dedi.
Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, "Hükümetin artık harici Amerikan yaptırımları, suç bastırma ve kahramanlık gösterileriyle değil bir an önce alınması gereken radikal önlemlerle uğraşması ve yıkımın ana nedeni olan rant politikalarına bir son vermesi gerekir" dedi.
Halkbank'ta yaşanan kur skandalının ardından bir sorun da Akbank'tan geldi. Müşterilerinin karşılaştığı 'yetersiz limit' uyarısıyla ilgili olarak açıklama yapan banka, kredi kartı hesap hareketleri ile ilgili sistemsel bir hata oluştuğunu açıkladı.
Türkiye, Suriye’nin İdlib vilayetinin yaklaşık yüzde 60’ını kontrol eden Heyeti Tahriri Şam'ı (HTŞ) terör örgütü listesine aldı.
İHD ve Kayıp Yakınları'nın Batman ve Diyarbakır'da eylemlerinin yasaklanması ile ilgili yaşanan tartışmada HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik ile bir polis arasında yaşanan tartışma dikkat çekti. Polis memuru, HDP'li Eksik'e "Seni tanımıyorum" dedi.
İnsan Hakları Derneği'nden yapılan açıklamada "1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle barışın egemen olduğu bir dünyada yaşamak istediğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz. Barış hakkı bir insan hakkıdır. Dayanışma haklarındandır" denildi.
ABD'nin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na mali yardımları durdurma kararına hükümetten tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı, kararı 'büyük hayal kırıklığı' olarak değerlendirirken, AKP Parti Sözcüsü Çelik de 'olabilecek en kötü karar' olarak niteledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari'de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Dökmeci'nin Ankara'daki cenaze törenine katıldı.
AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlarının şimdilik flu olan fotoğraflarının Ekim ayında netleşeceğini söyledi. Özhaseki, ''Koltuk çantada keklik diye düşünen yanılır'' diye konuştu.
Fazıl Say, annesinin ölümünün ardından kendisini arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefondaki konuşması için “Çok samimi, çok sahiplenici, çok gerçekti” ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, partisinin İstanbul Milletvekili Fatih Mehmet Şeker'in istifa ettiği yolundaki haberlerle ilgili "Arkadaşımızın istifası söz konusu değil" dedi.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, soruşturma ve davaların tamamlanma sürelerinin önceden ilan edilmesini öngören "Yargıda Hedef Süre" uygulamasına ilişkin cumhuriyet başsavcılıkları ve mahkemelere yazı gönderdi.
İstanbul'da geçen ay perakende fiyatlar yüzde 14.99, toptan fiyatlar yüzde 21.47 artış gösterdi.
Birleşik Metal-İş: "Emperyalizmin ülkemizde, Ortadoğu’da ve dünyadaki savaş politikalarına ortak olmakla değil, karşı olmakla barış elde edilebilir. “Savaşa karşı barış, emperyalizme karşı savaş” şiarını yükseltmekle barışa yürüyebiliriz."