Gerekçeli kararda, Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine karşı hakaret suçunun basın önünde işlediği, yüksek yargı üyelerine rencide edici şekilde hakaret ettiği belirtildi.
İstanbul Valiliği; Yılbaşı günü ve gecesini huzur ve güven ortamı içinde geçirmeleri ve mağdur olmadan ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılayabilmeleri için Valiliğimizce aşağıdaki tedbirlerin alınması da uygun görülmüştür.
İstanbul Valisi Yerlikaya açıklamasında, "İstanbul’da 1 Ocak-26 Aralık 2022 arasında, sahte içki imal ve satışına yönelik 711 operasyonda 843 şahsa işlem yapıldı. 94 şüpheli tutuklandı. 100,5 ton alkollü içki ve 334 ton etil/metil alkol ele geçirildi."
'Gezi parkı' davasında Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ve diğer 7 sanığa verilen 18'er yıl hapis cezaları İstanbul Bölge Adliye mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından onandı.
Torba kanunda, limanların işletme hakkının 49 yıla kadar uzatılması ve geçmiş döneme ait TEDAŞ borçlarında yapılandırma da var.
Çiğdem Toker; Tam bir sene önce, Meclis'ten Cumhur İttifakı oylarıyla bir torba kanun geçirildi. O torbada öyle bir madde vardı ki, TBMM yetkisi TBMM eliyle gasp edilip -daha kibar ifadeyle feragat edilip- Cumhurbaşkanı'na ikram ediliyordu.
Barış Pehlivan; Hepsi kaçakçıydı; katırları vardı; silahları yoktu. Öldürüldükleri andan itibaren devlette bunu bilmeyen de yoktu! Lakin bazı bilenler bile “onlar terörist” diyordu; acıyı bir büyük yalanla örtmemiz isteniyordu.
Can Ataklı; Doğu Akdeniz ve Ege’de skandallar zinciri. AKP bu Yahudi danışmanı nasıl anlatacak?
Yılmaz Özdil; Akdeniz'deki doğalgaz haklarımız için Yunanistan'dan Mısır'a kadar neredeyse her ülkeyle savaş pozisyonu alıyoruz, çok da iyi yapıyoruz, peki Karadeniz'deki doğalgaz haklarımızı niye Kanada'ya veriyoruz?
Resmi Gazete'de yayımlanan 28 Aralık 2022 Çarşamba yönetmelik, genelge ve tebliğler www.istanbulgercegi.com'dan takip edebilirsiniz.
UKOME’de oy birliğiyle alınan kararla, İstanbul’da yeni yılda bütün toplu ulaşım ücretlerinin fiyatı yüzde 29,1 oranında zam yapıldı.
Koç Üniversitesi’nin bilimin gelişmesini teşvik etmek amacıyla her sene takdim ettiği Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası’nın 2022 yılı kazananı belli oldu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Doğalgazda ilk değerlendirmelere göre yılbaşında herhangi bir zam söz konusu değil. Elektrikte de şu anda zam öngörmüyoruz" ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hakkari İl Başkanı Nazım Demir, il başkanlığı görevinden ayrılarak milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Son Gelen Zamlar ve Ekonomi” ile ilgili Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener akşam yemeğinde buluştu.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TV5’te Hasan Basri Akdemir’in sunduğu “Konuşmadan Olmaz” programında altılı masanın adaylık tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Yılmaz Özdil; Bak usta. Biz bile mecburen seninle yaşamaya alıştık ama, senin senle devam edecek halin kalmadı inan, ne bize eziyet et artık, ne kendine.
Hakan Tahmaz; Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin şu gerekçeleri vardı. Koalisyonları önlemek, yürütmede çift başlılığı önlemek, yürütmenin hızlı karar almasını sağlamak.
Melih Aşık; Zaten yapılacak zamma rağmen emeklilerin en az yüzde 80’inin maaşı şimdiden asgari ücretin altına düşmüş durumdadır.
Şükran Soner; Harun Karadeniz değerleriyle, yaptıklarıyla, çok daha fazlası ile yapmak istedikleriye yeni kuşaklara taşınıyor.