loading
close
SON DAKİKALAR

TBMM Başkanı Şentop'tan 3 ismin vekilliklerinin düşürülmesine ilişkin açıklama: Yapılan itirazlar temelsiz

TBMM Başkanı Şentop'tan 3 ismin vekilliklerinin düşürülmesine ilişkin açıklama: Yapılan itirazlar temelsiz
Tarih: 05.06.2020 - 13:51
Kategori: Siyaset

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliklerinin düşürülmesinie ilişkin açıklama yaptı.

Şentop'un açıklaması şöyle:
"Anayasa iç tüzüğe baktığımda neye tepki gösterdiklerini anlamakta zorlanıyorum. 'Dönem sonuna bırakılırdı' diyorlar, böyle bir teamül yok. Arkadaşların tutumu Anayasa’ya ve İç Tüzük’e aykırı. ‘Bunlar uygulanmasın’ diyorlarsa o ayrı bir tartışma konusu. Anayasa Mahkemesi’ne yapılan bireysel başvuru, kararın kesinleşmesinde engel değil. Yapılan itirazlar temelsiz. Karar ocak ayında okunacaktı ama salgın nedeniyle ertelendi. 

(Erdoğan'ın talimatıyla vekilliklerin düşürüldüğü söylemleri) 26. dönemde 8 milletvekilliği kesin hüküm sebebiyle düşürülmüşken, bugün Anayasa ve İçtüzük hükümlerine göre bir hareket yapıldığında, kalkıp bunun arkasında başka şeyler aramak bence tamamen bir hukuk cehaletidir. Herkes Anayasayı ve İçtüzüğü okusun. Anayasa ve İçtüzük kitabı sağa sola göstermek, basın önünde poz vermek, sağa sola atmak için kullanılan bir materyal değil, okumak, anlamak için vardır."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları