loading
close
SON DAKİKALAR

TBMM Genel Kurulu İdlib gündemiyle kapalı olarak toplandı

TBMM Genel Kurulu İdlib gündemiyle kapalı olarak toplandı
Tarih: 03.03.2020 - 16:33
Kategori: Siyaset

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında, İdlib'deki saldırı ve bölgedeki gelişmelerin ele alınacağı kapalı oturum için toplandı.

Genel Kurul, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un başkanlığındaki kapalı oturum saat 15.00’de başladı.

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eşbaşkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Genel Kurul'daki kapalı oturuma katıldı.

Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın başvurusu doğrultusunda, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Genel Kurul’da “gündem dışı” söz alarak Genel Kurul’u bilgilendireceğini açıkladı.

TBMM Danışma Kurulu kararı uyarınca ilgili bakanlar ile grup sözcülerine 30’ar, parlamentoda temsil edilen 3 siyasi partinin temsilcilerine de 5’er dakika söz hakkı tanındı.

Ardından AKP grubunun görüşmelerin kapalı yapılması yönündeki önergesi oylanarak kabul edildi.

TBMM Başkanı Şentop, Genel Kurul’un kapalı oturuma hazırlanması için oturuma 5 dakika ara verdi.

Verilen arada izleyici ve basın locası, iktidar ve muhalefet kulisleri ile basın koridoru boşaltıldı.

Kapalı oturumda içtüzük uyarınca milletvekilleri dışında, yeminli stenograflarla, sağır ve dilsiz kavaslar görev yapıyor.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, kapalı oturum yapılmasını protesto ederek Genel Kurul'u terk etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Baş, "TBMM’nin kapalı oturum kararı yok! AKP “görüşme kapalı yapılsın” önerisi yapacak. Bunun karar olarak haberleştirilmesi “zaten böyle olması gerekiyor” fikrini yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Neyi kimden saklıyorsunuz? Ölen yoksul emekçi çocukları ne konuşulduğunu da bilmeli. Kapalı oturum yapılıp yapılmayacağına dair usul tartışmasını bile açık olarak yapmaya cesaret edemediler. Halktan gizleyerek halka rağmen halkın geleceğine karar vermek ancak halktan korkanların yapabileceği bir iştir" dedi.

Kaynak : BBC Türkçe-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları