loading
close
SON DAKİKALAR

Vecdet Öz'den AKP'ye: Gülen terör örgütüydü, biz işbirliği yapmadık, ülkemizi satmadık. Onlar yaptılar

Vecdet Öz'den AKP'ye: Gülen terör örgütüydü, biz işbirliği yapmadık, ülkemizi satmadık. Onlar yaptılar
Tarih: 15.06.2020 - 09:16
Kategori: Siyaset

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Trend Medya'da Naime Akbin'in sunduğu Siyaset Meydanı programına konuk oldu.

Vecdet Öz'ün açıklamaları şöyle:
"TürkiyeCumhuriyet kurulduktan sonra Atatürk'ün ölümüne kadar çok ciddi bir yükseliş dönemi yaşamış. Atatük başarılı bir liderdir. Çanakkale'de düşmanları yendi, büyük zaferle yendi, dünyanın kaderi değişti. Yedi düvelin kuyruk acısı var, önce Çanakkale sonra İstiklal Harbi'yle.

Atatürk 1938'de gözlerini yumduktan sonra emperyalizm 3-5 sene beklemiş. Bizi cephede yenemeyeceklerini anlamışlar. Bizi yenemeyeceklerinin sebebi milli, manevi değerlerimizi çok güçlü.

Fidel Castro bana 'Çok vatansever, ve çok dindarsınız. Vatan uğruna ölmeyi şehitlik olarak görüyorsunuz, cepheye ölmek için gidiyorsunuz, karşı taraf sizden bu yüzden korkuyor. Sizin milli, manevi duygularınızı çözecekler, dikkat edin' demişti. Tam da bu siyasal islam projesidir. Atatürk'ün ölümünü beklemişler 3-5 sene sabretmişler daha sonra siyasal İslam projesi için düğmeye bastılar. 

1946'da Demokrat Parti iktidara geldi, o da Atatürk'ün arzusuydu. Çok partili döneme geçilmesi... Tek adamın karşısındaydı, diktatörlüğe gider yeniden padişahlığa geri döner endişesi vardı. Padişaha 650 sene ümmet olmuş bu milleti 15 senede millete çevirmek kolay değildi. Menderes döneminde darbeyi vurmaya başladılar. Menderes'in ilk dönemleri çok iyidir, son dönemlerinde güç  zehirlenmesine uğradı.

Menderes'in asılma sebebi Adalet Partisi'nin kurulma sebebi oldu. Genelkurmay başkanı siyasal İslam projesinin farkına vardığı için dik konuşunca görevden alındı. Görevden alınınca Adalet Partisi'ni kurdu. 

 

Süleyman Demirel siyasal İslam projesiyle ilgili muhtıra verdi. Cemaatler bol miktarda kuruldu. Cemaatlerdeki cübbelilerin meslekleri yok, bağışlarla, yurt dışından gelen yardımlarla ayaktalar. Dini sulandırdılar, olayları tırmandırıp muhtıra verdirdiler Demirel'e.

Devlet Planlama Teşkilatı müsteşarı Turgut Özal'la dış güçlerin baskısıyla 24  Ocak kararları dediğimiz yaptırımlar Demirel'in önüne kondu. IMF'den para teklif edildi. 24 Ocak kararlarını uygulayın, dediler. Para verelim, tüketim ekonomisine harcayacaksınız, istihdam, fabrika kurmak yok, dediler. Demirel karşı çıktı ama Özal kabul etti. O tarihte Fethullah Gülen de vardı. Gülen'in yayılması 80 sonrasıdır. 

Özal sonrası Tansu Çiller bu projenin parçası oldu. Herkes zanneder ki Anap geldi, Özal diye bir adam geldi, Türkiye siyah-beyazdı renkli oldu. Süleyman beyle Mesut Yılmaz mücadele etseler de bu yetmedi.

2002'de projenin ikinci perdesi açıldı. Talimat şuydu: İktidara gelen Fethullah Gülen'di. Milli görüşten kopan grup, Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç, Abdulatif Şener gibi isimler cemaatle iş birliği içinde AKP'yi kurdular. 

Siyasal İslam projesinde AKP'ye verilen görev şuydu: Kuran'dan kopan bir din icat edeceksiniz, tarihinden koparılmış bir millet icat edeceksiniz. 

AKP geldiğinde Gülen devletin bütün kademelerini sardılar. Devleti ele geçirdiler. Bu gibi durumlarda kullanan keyiflidir de kullanılanın gücüne gider. 2002-2010 arasında Gülen'in tahribatına maruz kaldık. Bu tarihte onlarla beraber olanlar, 2012'den itibaren Gülen'den vazgeçmeye başladılar. 

Tayyip beyde de güç zehirlenmesi başladı, Menderes'te olduğu gibi. Kendini getirenleri bir kenara itince büyük bir mücadele başladı. MHP'nin AKP'nin yanına gitmesi... Bahçeli, Perinçek aynı yöne gidiyorsa orada derin devlet işbirlikleri vardır. 

Binlerce şehit, milyarlarca kayıp var. Bugün yaşadığımız sıkıntıların sebebi affedin, diyebilir. Devlet Bahçeli hain demesine rağmen... Ben affetmem. Vatana ihanetin nedeni olmaz bedeli olur. Bugün bunu affederseniz yarın emsalleri çıkacaktır. 

Ben AK Parti kurulurken istesem milletvekiliydim, bakandım. FETÖ meselesini duyunca yoluma devam etmedim. Gülen terör örgütüydü. Biz niye beraber olmadık Gülen'le? Biz ülkemizi satmadık. İş birliği yapmadık. Onlar yaptılar. Demek ki cumhuriyetle Atatürk'le problemleri var, FETÖ'yü cumhuriyetle kırdırmak istiyorlardı. Arada demek ki başka bir proje var. Genç arkadaş cumhuriyeti yıkmaktan bahsediyor. Bu suçtur. Cumhuriyet savcılarımızı göreve davet ediyorum. (Emre Cemil Ayvalı) onun patronu medya başkanını da sorgulasınlar."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları