loading
close
SON DAKİKALAR

Vecdet Öz'den hükümete uyarı: Gidişat hiç iyi değil

Vecdet Öz'den hükümete uyarı: Gidişat hiç iyi değil
Tarih: 05.04.2020 - 13:23
Kategori: Siyaset

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz koronavirüse karşı gerekli önlemlerin alınmadığını belirterek hükümeti eleştirdi.

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz iktidar partisini salgına karşı alınması gereken önlemlerle ilgili olarak uyarıda bulundu. "Acil ekonomik tedbirler alınmasını ve vatandaşın her türlü özel ve kamu borçlarını altı ay ertelenmesini belirten Vecdet Öz "Elektrik, doğalgaz, su, internet gibi hizmetleri ücretsiz hale getirin" dedi. 

Kurallara uymayanlara salgın sonrası için bir ay hapis ve 3500 lira para cezası getirilmesi gerektiğini ifade eden Vecdet Öz'ün uyarıları şöyle:

"Bundan tam 10 gün önce bir yazı yazarak hükümeti uyarmış ve “sokağa çıkma yasağını herkese uygulayın; sadece sağlık çalışanları, bazı kamu görevlileri ve zorunlu tüketim malzemesi satan işyeri çalışanlarına kontrollü izin verin; zorunlu tüketim malzemesi temini için ise hane halkından sadece bir kişiye kontrollü olarak verilsin demiştim!.

Ayrıca herkesin maske takması gerektiğini, her mahallede görevlendirilecek olan aile hekimleri ve sağlık görevlileriyle evlerde birinci basamak sağlık hizmeti olan sağlık taraması ve korona testi yapılmasını, tespit edilen vakaların acilen ambulansla ikinci basamak sağlık hizmeti olan hastanelere sevk edilmesini belirtmiştim!..

Üstelik bunları söylediğimde vaka sayısı çok daha kontrol edilebilir seviyedeydi!. Aradan geçen 10 günlük sürede vaka sayısı ve ölüm hadiseleri ne yazık ki logaritmik olarak tırmandı!.

Gidişat hiç iyi değildir!.

Tekrar uyarıyorum!!!

Lütfen yukarıda belirtmiş olduğum sağlık tedbirlerini acilen uygulayın!.

Bunun yanısıra; acil ekonomik tedbirler alın ve vatandaşın her türlü özel ve kamu borçlarını altı ay erteleyin!. Elektrik, doğalgaz, su, internet gibi hizmetleri ücretsiz hale getirin!. Vatandaşların işten çıkarılmasını önleyin ve ücretli izinli sayılmasını sağlayın!. İşyerlerini ve üreticileri bu konuda derhal sübvanse edin!. Hiçbir geliri olmayan işsiz ve kimsesizlere fert başına her ay bin lira ödeme yapın!. Sokak hayvanlarına sahip çıkacak bir ekip kurun!. Kapalı olan işyerleri için güvenlik önlemleri alın!. Şehirlerarası ve uluslararası her türlü ulaşımı durdurun!.

Kurallara uymayanlara salgın sonrası için bir ay hapis ve 3500 lira para cezası getirin!.

Pandemi tedbirlerinde kısmi uygulama yapılmaz, radikal tedbirler alınır!. İtalya faciası hepinize ibret olsun!. Yoksa hepimize geçmiş olsun...

Bunları; geçmişte benzer çalışmalar yapmış eski bir Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürü, eski bir Sağlık Bakanı Müsteşar Vekili, 32 yıllık tecrübeye sahip bir Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı ve eski bir Adli Tıp Hocası olarak söylüyorum ve tekrar tekrar ikaz ediyorum!!!.."

 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları