loading
close
SON DAKİKALAR

Ramazanda egzersiz

Diyetisyen Tamay Şahin
Tarih: 18.04.2021
Köşe: Sağlık, Diyet
Kaynak: wwww.istanbulgercegi.com

Diyetisyen Tamay Şahin; Hali hazırda antrenmanlı ve aç karnına egzersiz yapmaya alışkın biriyseniz iftardan 1-1,5 saat öncesinde egzersize başlayıp, bitiminde de protein zengini bir iftar ile kas kütlenizi koruyarak güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Ramazanda yapılan en büyük hatalardan biri hareketsiz kalmaktır. Bunun sonucunda şişkinlik, hazımsızlık, kabızlık, kronik yorgunluk, kilo artışına neden olabiliyor. Bunlar olmasa da ne zaman ve nasıl egzersiz yapacağını şaşıranlar da olabiliyor. Önerilerimize bakalım.

· Öncelikle ramazan ayı geldi, egzersiz yapılmaz diye düşünüyorsanız çok yanlış bir düşünce. Vücudumuza uzun süre besin almadıktan sonra sindirimimize yardımcı olabilmek için egzersiz çok çok önemlidir.

· İftar sonrasında en azından kısa kısa hareketler yapıyor olmak çok değerlidir. Pandemi yasakları olmasaydı çıkın yürüyün derdim ama evde de çareler tükenmiyor. Youtube deryasında her seviyeden egzersiz çeşidi bulabilirsiniz. Evde yürüyüşten, yogaya, HIIT kardiyodan pilatese kadar.

· Hali hazırda antrenmanlı ve aç karnına egzersiz yapmaya alışkın biriyseniz iftardan 1-1,5 saat öncesinde egzersize başlayıp, bitiminde de protein zengini bir iftar ile kas kütlenizi koruyarak güzel bir gün geçirebilirsiniz. Yüksek tempolu egzersizlerin bu pencerede yağılması tavsiye ediliyor. Elbette ramazan ayından önceki tempo kadar yüksek olamayacaktır.

· Yüksek tempolu egzersizleri gün ortasına bırakmanızı tavsiye etmem. Açlık, su kaybı dayanılmaz noktalara gelmenize sebep olabilir. Bunun yerine gün ortasında rahatlatıcı yoga, pilates, esneklik egzersizleri yapabilirsiniz.

· Hafif egzersizler için en güzel zamandan iftardan 1-2 saat sonradır. Sindirim sisteminin rahatlamasına yardımcı olabilir, dinç hissetmenize katkıda bulunabilir ve kilo denetimine fayda sağlayabilir. Egzersizden sonra yapacağınız proteinli bir ara öğünle güzel bir akşam geçirebilirsiniz.

· Daha sonrasında sahura kadar almanız gereken su miktarını da tükettiğiniz zaman hem hareketsiz bir gün geçirmemiş olursunuz hem de konforlu bir ramazan ayı geçirmiş olursunuz.

Hayırlı ramazanlar.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları