loading
close
SON DAKİKALAR

Her Ölüm Erken Ölümdür; 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümü çok erkendir'

Turgut Ünlü
Tarih: 10.11.2022
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Turgut Ünlü; Her ölüm acıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümü daha acıdır.

HER ÖLÜM ERKEN ÖLÜMDÜR

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÖLÜMÜ ÇOK ERKENDİR…

HER ÖLÜM ACIDIR.

GAZİ M. KEMAL ATATÜRK’ÜN ÖLÜMÜ DAHA ACIDIR.

Gazi M. Kemal Atatürk 84 yıl önce cismen aramızdan ayrıldı. O, düşünceleriyle yaptıklarıyla, inanç-bilinç-eylem kardeşliğiyle… YAŞIYOR.

Evet… Her ölüm erkendir, acıdır. Hatta bazıları daha acıdır. Ama bazı ölümler gerçek bir ölüm değildir. Tıpkı, Gazi M. Kemal Atatürk gibi.

O, GAZİ idi. O’na bunu Sakarya Meydan Zaferi sonrası 23 Nisan 1920’de açtığı TBMM verdi

O, Mustafa idi. O’na bunu  annesi verdi.

O, Kemal idi. O’na bunu öğretmeni verdi.

O, ATATÜRK idi. O’na bunu ulusu verdi.

. . . 

Bu nedenlerle o yaşıyor.

. . . 

Ardından gidilecek düşünceler bıraktı.

~  ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR. (Yani milletin karakteridir. Özgürlük ve Bağımsızlık bizlerin ayrılmaz özelliği olmuştur.)

~  HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR. (İlimden başka yol gösterici yoktur.)

~  CUMHURİYET KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR. (Cumhuriyetimiz, emeği ile geçinenlerin, yoksulun, garibanın, dara düşenindir.)

~  YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ. (Savaş, zorunlu olmadıkça cinayettir. Savaşı diktatörler ister. Yurtta ve dünyaya barış hakim olmalıdır.)

~  AKLI HÜR, VİCDANI HÜR, İRFANI HÜR (Aklı, vicdanı, irfanı hür, özgür insanlar yetiştirilmeli ki, ilimle, bilimle, özgürlüklerle ülke kalkınsın, insanlar mutlu olsun.)

. . . 

·  Çok okuyan, akıl, bilim taraftarı, çok düşünen, yüreği insan ve vatan aşkı ile dolu, barışçı, özgürlükçü, halkçı, devrimci, laikliğe ve demokrasiye sınırsız inanan, kamucu, yaptığı işin, bulunduğu görevlerin en iyisini yapan….      GAZİ M. KEMAL ATATÜRK idi.

· Lider, ileri görüşlü, yaratıcı düşünceli, mantıklı ve gerçekçi, birleştirme ve bütünleştirme gücü olan, mazlum dünyanın güvencesi, Ulusal Kurtuluş Mücadelelerinin öncüsü….. GAZİ M. KEMAL ATATÜRK idi.

· 1. Dünya Savaşı sonunda yenenler, yenilen devletlere;

Versay Antlaşması (Almanya’ya)

Saint Germain Antlaşması (Avusturya’ya)

Neuilly Antlaşması (Bulgaristan’a)

Trianon Antlaşması (Macaristan’a)

Serv Antlaşması (Osmanlı Devleti’ne) imzalatmışlardı.

Bu devletlerin toprakları işgale uğruyor, parçalanıyor, ağır tazminatlar ödüyorlardı. Bunu Kabul etmeyen Serv’i; TBMM’de reddeden, hatta imzalayanları vatan haini ilan eden yalnız GAZİ M. KEMAL ATATÜRK idi.

·  Osmanlı’yı yıkım durumuna getiren BATI ve DOĞU GERİCİLİĞİ idi. Batı gericiliği EMPERYALİZM, Doğu gericiliği, Saltanat (kadim tefeci-bezirgan sermayenin derebeylik biçimi) idi.

Türkiye’de modern Batı gericiliğinin tepesi olan Emperyalizmi ülkeden kovan, kadim doğu gericiliğinin şapkası Saltanatı devirip, asıl baş tefeci-bezirganlığı birinci Kuvai milliyecilikle çırılçıplak bırakan….. GAZİ M. KEMAL ATATÜRK idi.

Gazi M. Kemal Atatürk’ün cisminin, 2. Dünya Savaşı öncesi aramızdan ayrılması ile birlikte, O’nun kuruluş ilkelerinden, tam bağımsızlıkçı ilkelerinden sapılması ile, kapıdan kovulan Batı gericiliği Emperyalizm ülkemize bacadan girdi. Kadim tefeci-bezirganlık, irtica, gericilik diriliverdi.

Her ne kadar, 1959-69 yılları arasında  İkinci Kuvai Milliyecilik –MDD-  27 Mayıs ile aydınlandı ise de, başbelası ikili; NATO, Kontgerilla vb. güçlerin yarattığı türlü kaoslar ve ardından getirilen askeri faşist darbelerle iktidarını sürdürdü.

Çözüm;

Gazi M. Kemal Atatürk’ün kuruluş, anlayış, ilke ve uygulamalarına -Cumhuriyetimizin kuruluş ayarlarına- yeniden dönmekten geçiyor.

Gazi M. Kemal Atatürk’e saygı, şükran, minnetle…

HER GÜN 19 MAYIS

HER YER SAMSUN

HER KES MUSTAFA KEMAL

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları