Manisa’da CHP’li Alaşehir Belediyesi, 31 Mart 2019 yerel seçimlerden sonraki dönemde belediyenin borç durumu hakkında halka bilgi vermek için belediye binasına 3 metrelik pankart astı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’da 40 rekreasyon ve park alanına kurulacak depolama sistemi ile yağmur ve yüzey sularının depolanarak sulamada kullanılacağını belirterek, "Kuraklıkla mücadele kapsamında tasarruf odaklı ve israfın önüne geçen projelerimizi sürdüreceğiz" dedi.
30 Ekim’deki depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının tahliyesinin ardından Kemeraltı’ndaki 130 yıllık tarihi belediye binası yeniden hizmete alındı.
Gaziantep-Şahinbey Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Hasan Şencan sosyal medya hesabından; 'Karkamış Belediyesi, asgari ücreti bekarlar için 3300TL,evliler için 3600TL olarak belirledi" dedi.
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, ölümünün 98. yıl dönümünde Karşıyaka’daki kabri başında anıldı.
İSKİ, İstanbul'un su kaynaklarının doluluk oranını açıkladı.
Euroband ihracı ile yapımı hızlandırılan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu’nda, 2. TBM kazısı başlatılıyor. Hattın Sancaktepe İstasyonu’nda 15 Ocak Cuma günü düzenlenecek tören, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), özel ihtiyaç sahibi kadın, çocuk ve gençlerin sağlık ve korunma hizmetlerine destek olmak amacıyla birlikte çalışacak.
Ankara Büyükşehir Belediyesi kar ve buzla mücadele ekipleri, Başkent’te teyakkuza geçti. Ana arterler başta olmak üzere bulvar ve caddelerde karla mücadele ve tuzlama çalışmaları yürüten ekipler, merkez ve ilçelerde toplam 745 araç ve bin 611 personel ile sahada yoğun bir mesai harcıyor.
İzmir’de gece yarısına doğru etkisini artıran şiddetli yağışın yarattığı olumsuzlukları gidermek için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm ekipler kesintisiz görev başındaydı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gerekenin yapılacağını ve tüm vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi.
İzmir Menemen'de belediye başkanvekilliği için Millet İttifakı’nın boykot ve önerge hamleleriyle üç kez ertelenen kura çekimi bugün gerçekleşti.
Beylikdüzü Yakuplu Kültür Merkezi, Kapalı Pazaryeri ve Kreş Kompleksi’nin temel atma töreni, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belediye Meclis toplantısında yaptığı konuşmada AKP'li belediye başkanlarına "Hiçbir belediye başkanı arkadaşım Allah aşkına Büyükşehir’in hiçbir işine karışmasın. Ben hepsini yaparım. Sizden de iyi yaparım" dedi.
İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun pandemiyle mücadele kapsamında aldığı karar gereğince; kent içi toplu ulaşım araçlarına binişte HES Kodu tanımlanmış İzmirim Kartların kullanılması uygulaması 11 Ocak Pazartesi günü itibariyle başladı.
İBB, BiTaksi ile ödeme konusunda işbirliğine gitti. BiTaksi kullanıcıları, artık yolculuklarını İstanbulkart ile ödeyebilecek.
Menemen Belediye Başkanvekili’nin belirleneceği kura çekiminin ikinci kez yapılamaması ardından İzmir Valiliği’nin müdahalesi sonrası olağanüstü meclis toplantısı gerçekleştirilerek kura çekimi Millet İttifak’ın boykotu sebebiyle ertelendi. Kura çekimi için yarın yeniden toplanılacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, "Göreve geldiğimizden beri eski yönetimin 9 milyar liralık borcunu ödedik" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi biri uluslararası diğeri ulusal çapta olmak üzere iki karikatür yarışması düzenliyor. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Karikatür Yarışması’nın son başvuru tarihi 1 Şubat, Engelsizmir Ulusal Karikatür Yarışması’nın son başvuru tarihi ise 5 Mart olarak açıklandı.
“İstanbul Barometresi” araştırmasının Aralık Raporu yayınlandı. İstanbulluların ev içi gündeminde ekonomik sorunlar ve Covid-19 ön plana çıktı. Katılımcıların yüzde 47.9’u, İstanbul’da asgari ücretin 3 bin-3 bin 500 TL arasında olması gerektiğini belirtti.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 15 Ocak'tan itibaren İstanbul'da İstanbulKart'ına HES kodu tanımlamayanlar ulaşımı kullanamayacak. Peki, İstanbulKart'a HES kodu yükleme nasıl yapılır?