loading
close
SON DAKİKALAR

YÖRSAN mağdurlarını soran CHP'li vekile, Ticaret Bakanı'ndan yanıt: 'Bizi ilgilendirmiyor'

YÖRSAN mağdurlarını soran CHP'li vekile, Ticaret Bakanı'ndan yanıt: 'Bizi ilgilendirmiyor'
Tarih: 11.05.2020 - 13:59
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin YÖRSAN’ın konkordato sürecini ve YÖRSAN mağdurlarını Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a yazılı soru önergesi ile sordu.

Aldığı cevabı kamuoyuyla paylaşan CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin “herhalde bakan görmeden, birileri önergeye cevap verdi. Ticaret Bakanı, konkordato ilan eden şirketin mağdurları bizim sorunumuz değil diyemez. Dışişleri Bakanına mı soralım? Ticaret Bakanısınız, şirketin sorunu da bizzat sizin alanınıza giriyor. Anlaşılan o ki YÖRSAN’ın mağduriyeti ve nice alacaklı AKP tarafından yüzüstü bırakıldı.” İfadelerini kullandı. 

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:

Türkiye’nin en önemli süt üreticisi şirketlerinden olup, Balıkesir’in markalarından olan YÖRSAN’da yaşanan mağduriyetler bir süredir devam ediyor. Olay ilk ortaya çıktığında  yaptığımız açıklamada, Devlet YÖRSAN’ın üreticiye borcunu üstlensin dedik. O günün koşullarında bunu rahatlıkla yapabilirlerdi. Ama komiserler, konkordato süreci, satış kararları derken olay katlanarak büyüdü. Bir süre önce atanan konkordato komiserlerinin maaşlarına zam istediği iddiaları basına yansıdı. Sorun çözmek için atanan komiserler bu sefer sorunun odağı oldu. Bunun üzerine Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a şu soruları sorduk:

Konkordato süreciyle içinden çıkılmaz bir hal alan süt üreticisinin alacağı ile ilgili bir çalışma var mıdır?

Üreticileri mağduriyetini gidermek için herhangi bir teşvik uygulaması yapılmakta mıdır?

Atanan konkordato komislerlerinin maaşları nelerdir? Zam talep ettikleri doğru mudur?

Süt üreticisinin alacağına karşılık YÖRSAN’ın üreticiden alacağının yapılandırılması ve vergi indirimi yapılmasına dair getirilen talebe yönelik bir çalışma var mıdır?

Şirketin kurucu ailesinin konkordato süreci sonrası şirketimizi geri almak istiyoruz talebine karşılık bakanlığınızın cevabı nedir?

Yörsan işçilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için herhangi bir girişim var mıdır?

Bu 6 sorunun 6’sı da konkordato süreciyle ilgili olduğu için ve konkordatonun ticari bir durum olmasından ötürü Ticaret Bakanına soruldu. Aldığımız cevap ise şu: “sorularınız bizim alanımıza girmiyor.” Allah aşkına Dışişleri Bakanına mı soralım? Belli ki birileri bakan soruları görmeden, önergeye cevap vermiş. Bütçe konuşmasında konkordato ilan eden firmaları açıklayan niteliği hakkında bilgi veren aynı bakan, bu 6 soruya yönelik bizi ilgilendirmiyor diyor. YÖRSAN bizim alanımız değil diyor. YÖRSAN Balıkesir için önemli bir konu. Eğer ki YÖRSAN mağduriyeti ve konkordato süreci sizi ilgilendirmiyorsa, siz de Balıkesir halkını ilgilendirmiyorsunuz bunu bilin. YÖRSAN üzerinden oynanan bir oyun varsa bunu ortaya çıkarırız. İşçiler zor durumdayken, üretici alacaklarını düşünürken, satışlardan elde edeceğiniz gelir belki sizin sorumluluk alanınıza giriyor olabilir. Ama unutmayın, Balıkesir’de Yörsan mağdurlarından bir kişinin dahi canı yanarsa sorumlusu sizsiniz. Ve bunun da hesabını sormasını biliriz.

 

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları