loading
close
SON DAKİKALAR

YSK, CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın mazbatası iptal etti, CHP'den tepki geldi: YSK bu demokrasi darbesinin maşasıdır

YSK, CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın mazbatası iptal etti, CHP'den tepki geldi: YSK bu demokrasi darbesinin maşasıdır
Tarih: 26.03.2020 - 16:03
Kategori: Siyaset

YSK, CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın mazbatasını iptal etti.

YSK, 31 Mart seçimlerinde CHP'den Ceyhan Belediye Başkanı seçilen Kadir Aydar hakkındaki incelemesini tamamladı.

Kurul, iki ayrı suçtan kesinleşmiş 20 ay hapis cezası olan Aydar'ın, seçilme yeterliliği taşımadığına hükmederek mazbatasını iptal etti.

Seyit Torun: YSK da bu demokrasi darbesinin maşasıdır

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Aydar'ın mazbatasının iptal edilmesine tepki gösterdi Torun, "Yapılan gasptır, fırsatçılıktır, halk iradesine saygısızlıktır! Geçmişten yargılandığı iki ayrı suçu birleştirip, mazbatayı iptal eden YSK da bu demokrasi darbesinin maşasıdır! Yaşanan bu zor günlerde bile siyasi rantlarının peşinde koşan saraydakilere yazıklar olsun" dedi.

Aydar: 13 yıl önce olan bir olaydan dolayı 10'ar 10'ar ay olan cezaları birleştirip siyasi yasak getirmeye çalışıyorlar

Kadir Aydar hakkında geçtiğimiz haftalarda görevden alınıp yerine kayyum atandığına ilişkin haberler çıkmış, Aydar "görevimin başındayım" diyerek şu açıklamayı yapmıştı:

"13 yıl önce olan bir olaydan dolayı 10'ar 10'ar ay olan cezaları birleştirip 20 ay haline getirip 12 ay üzerinde olduğu için şahsıma siyasi yasak getirmeye çalışıyorlar.

Dosya kapanmış, infazı olmuş, seçime girmişim, 1 yıl belediye başkanlığı yapmışım. Ceyhan tarihinde en yüksek oyla seçilen başkanıyım. Bu da birilerini rahatsız etti. Siyasi yasak getirerek görevden el çektirmeye çalışıyorlar."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları