loading
close
SON DAKİKALAR

‘Abdullah Gül, Babacan’ın partisinde yer almayacak, dışarıdan destek verecek’

‘Abdullah Gül, Babacan’ın partisinde yer almayacak, dışarıdan destek verecek’
Tarih: 14.11.2019 - 11:47
Kategori: Siyaset

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, AKP’den ayrılıp parti kurma çalışması başlayan eski Bakan Ali Babacan’a, partide yer almak istemediğini ama her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söylediği iddia edildi.

Babacan’a yakın kaynaklar, partinin kurucular kurulunun 60-70 kişiden oluşacağını, tüzük ve programının hazır olduğunu, genel merkez binası için de dört ayrı alternatifi değerlendirdiklerini dile getirdi. Ali Babacan, aralık sonuna kadar partinin kuruluşunu gerçekleştirecek.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Babacan’ın kuracağı partide yer almayacak. Ancak, Babacan ve ekibi ile yapılan görüşmelerde Gül’ün ‘Ben her türlü desteğe hazırım. Gerek fikir verme anlamında gerekse de bazı isimlerin partiye desteğini sağlama ve ilişkileri yürütme anlamında destek vereceğim’ dediği öğrenildi.

Öte yandan Babacan’la birlikte harekete eden bazı isimlerin, geçtiğimiz aylarda Davutoğlu ile de son bir görüşme yaptığı belirtildi. Görüşmede, Davutoğlu’na yeni bir parti kurmak yerine kendilerine dışarıdan destek verilmesi talep edildi. Ancak Davutoğlu ‘Biz çok yol aldık. Artık geri dönüşü olmaz’ dedi. Babacan’a yakın kaynaklar Davutoğlu ile aynı siyasi organizasyonun içinde almanın artık mümkün görünmediğini belirterek ‘O kapı kapandı’ dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları