loading
close
SON DAKİKALAR

Adalet Bakanı Gül: Kadın cinayetlerine 'iyi hal indirimi' vicdanları yaralıyor

Adalet Bakanı Gül: Kadın cinayetlerine 'iyi hal indirimi' vicdanları yaralıyor
Tarih: 05.12.2019 - 12:08
Kategori: Siyaset

Singapur Sözleşmesinin Arabuluculuk Üzerine Yansımaları Sempozyumu'nda konuşan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül kadın cinayetlerine dikkat çekerek iyi hal indiriminin vicdanları yaraladığını söyledi.

Şule Çet davasında uygulanan 'iyi hal' indiriminin ardından gelen tepkileri değerlendiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Zalimce cinayetlerin ardından görülen davalarda, somut ve hukuk temelli tatmin edici gerekçelere dayanmayan 'iyi hal' gibi soyut değerlendirmelerle canilere ceza indirimi yapılması vicdanları yaralamaktadır" sözleriyle tepki gösterdi.

Singapur Sözleşmesi'nin Arabuluculuk Üzerine Yansımaları Sempozyumu'nda açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, iyi hal indirimiyle ilgili olarak şunları kaydetti:

"Yıllardır uygulanan İnfaz Kanunu üzerine yapmış olduğumuz çalışmalarda iyi hal, açığa ayırma gibi konular bakanlığımızca tüm uygulayıcılar, tüm akademisyenlerle çalışma yapılan bir diğer konudur. Bu konuda parlamentonun takdiri halinde bu hususta da atılması gereken adımlar olduğunu, bu konuda çalışmalarımızın yapıldığını ifade etmek isterim."

 
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları