loading
close
SON DAKİKALAR

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz: Dün ile bugün asla mukayese edilemez

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz: Dün ile bugün asla mukayese edilemez
Tarih: 22.10.2019 - 15:50
Kategori: Siyaset

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yolladığı tartışma yaratan mektupla, dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'ın Süleyman Demirel'e yolladığı mektubu kıyasladı.

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, "Dün ile bugün asla mukayese edilemez. Kalite kesinlikle tesadüf değildir. Umarım Türkiye her iki manada da muhatabını bulu" ifadelerini kullandı.

Vecdet Öz'ün açıklaması şöyle:

"Tarih 16 Mayıs 2000

Dönemin ABD Başkanı Bill Clinton, Türkiye Cumhurbaşkanı olan rahmetli Demirel’e görevden ayrıldığında şöyle bir mektup yazmış:

Ekselansları Süleyman Demirel
Türkiye Cumhurbaşkanı / Ankara

Sevgili Süleyman,

Çankaya'dan ayrılmanızdan önce, son yedi yıl zarfında Türkiye Cumhurbaşkanı olarak sergilediğiniz liderlik ve bilgelik için takdir duygularımı ifade etmek istiyorum. Türkiye'nin tarihi ve güncel önemini fevkalade müdrikim ve ABD Başkanı olarak görevde bulunduğum sürenin sizin Türkiye Cumhurbaşkanı olarak görevde bulunduğunuz süreyle örtüşmüş olmasını şahsım için büyük bir şans olarak addediyorum.

Türkiye liderliğiniz altında yeni bin yıla güç, kudret ve kendine güvenle girmiştir. Türkiye'nin gelecek nesillerinin ve dünyanın her yerindeki dostlarının, kamu görevinde elli yıldır süren ve önümüzdeki yıllarda da devam edeceğinden emin olduğum katkılarınızı her zaman en halisane duygularla hatırlayacaklarından hiçbir kuşkum yoktur.

Dostluğumuz benim için çok değerlidir. Hillary ile birlikte Türkiye'ye yaptığımız unutulmaz ziyarette gösterdiğiniz büyük misafirperverliği her zaman hatırlayacağım. Önümüzdeki yıllarda herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim.

Saygılarımla

William J. Clinton ABD Başkanı
....

İşte zerafet!

İşte itibar!!

Seviye düşmesin diye yazımda yeni gelen onur kırıcı mektuptan ve muhataplarından bahsetmiyorum. Dün ile bugün asla mukayese edilemez. Kalite kesinlikle tesadüf değildir. Umarım Türkiye her iki manada da muhatabını bulur."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları