loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı: Erdoğan şahsileştirilmiş bir dış politika anlayışıyla hareket ediyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı: Erdoğan şahsileştirilmiş bir dış politika anlayışıyla hareket ediyor
Tarih: 14.10.2019 - 14:02
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı MYK toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı.

Oğuz Kaan Salıcı'nın konuşmasından satır başları şöyle:

Ekonomik krizle ilgili etkiler devam ediyor. Açıklanan üzeri yaldızlanmış planlar ve programlar ekonomide güveni sağlayamıyor. Güven olmayınca yatırım ve üretim, yatırım ve üretim olmayınca iş, iş olmayınca da aş olmuyor.

Erdoğan şahsileştirilmiş bir dış politika anlayışıyla hareket ediyor. Bir hafta Trump ile bir hafta Putin ile görüşüyor. Biriyle ilişkilerimiz bozuluyor diğeri ile daha iyi hale geliyor. Şahsileştirilmiş bir dış politika izliyoruz.

Trump'ın tehditlerine iktidar kanadından verilen hiçbir tepki yok. O tweetlere cevap vermek CHP'nin Genel Başkanı'na düşüyor. O ağır sözlere yanıtlar CHP'den geliyor.

Keşke İsmet İnönü'nün Johnson mektubu söz konusu olduğunda göstermiş olduğu liderlik vasfının yüzde 1'ini gösterebilseydi. Keşke Bülent Ecevit'e yöneltilen yaptırımlardan, Türkiye'nin vermiş olduğu cevaplardan biraz nasiplenebilmiş olsaydı.

Suriye politikasında Suriye'nin toprak bütünlüğü önemli bir yer tutuyor. Türkiye'nin Suriye'deki bataklığın bir parçası olmadığı gerektiğini defalarca kez söyledik. 4 milyon Suriyeli göçmen Türkiye'ye geldi. Hükümetin verdiği bilgilere göre 40 milyar dolar harcandı. Şimdi soruyoruz. Bu harcamaların Türkiye'ye maliyeti nedir.

Türkiye ile ABD arasında bir anlaşma var. Bundan milletvekilleri haberdar değil, siyasi partiler haberdar değil. Ama Sayın Trump'ın attığı tweetlerden biliyoruz ki böyle bir anlaşma var."

"Türkiye'nin Suriye bataklığına girmemesi gerektiğini çok uzun zaman önce söyledik. Hala daha söylüyoruz. Israrla da söylüyoruz. Bunun bize siyasal ve ekonomik bedelleri oldu. CHP Suriye konferansında Türkiye'nin nasıl bir politika izlemesi gerektiği belirlendi. Çerçevesi burada belirlendi."

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları