loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: ABD ziyaretinden iki ülke arasındaki sorunların çözümlerine yönelik hiçbir sonuç çıkmamıştır

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: ABD ziyaretinden iki ülke arasındaki sorunların çözümlerine yönelik hiçbir sonuç çıkmamıştır
Tarih: 14.11.2019 - 14:35
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak PM toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"Trump'ın hakaretleri ortada dururken Erdoğan'ın ABD'ye gitmemesi gerektiğini ifade etmiştik. Dün ABD başkanından bir özür veya bir pişmanlık ifadesi duymadık. Erdoğan ise mektubu ABD başkanına takdim ettiğini söyledi. Mektup iade edilmeyip takdim edilmişse milletimizn şan ve şerefi korunmamıştır.

ABD ziyaretinden iki ülke arasındaki sorunların çözümlerine yönelik hiçbir sonuç çıkmamıştır. Pek çok sorun halen ortada durmaktadır. ABD'nin Suriye'deki pozisyonu ve terör örgütünün Suriye'deki uzantısına bakış açısı değişmemiştir. FETÖ ile ilgili bir gelişme yoktur. F-35 konusu ortadadır. Halkbank davası Demokles'in kılıcı gibi beklemektedir. Suriyeli sığınmacıların nasıl sınıra yerleştirileceği daha karara bağlanmamıştır. ABD petrol benim, diyor. Suriye'nin toprak bütünlüğü ne oluyor? ABD sığınmacılar konusunda topu AB'ye attı.

Bu seyahat ABD ile ilişkilerin düzeltilmesine değil siyaseten sıkıntıdaki iki ismin ilişkilerinin muhafazasına yöneliktir. Erdoğan Trump ile fotoğraf vermiştir. Fotoğrafın maliyeti fazladır. Sosyete mensupları ABD'ye taşınmış, lüks otellerde ağırlanmış, faturası milletin sırtına bırakılmıştır.

Trump Erdoğan ile Suriye'deki terör örgütünün başını eşit seviyede tutmuştur. Trump Mazlum Kobani'nin daveti konusunda geri adım atmamıştır. Bu konuda soru soranları Türk devletinin çalışanı mısın, diye azarlamıştır. 

Erdoğan'ın bir müddet sonra Moskova ziyareti yapacağı görünüyor. S-400 için ödenen 2,5 milyar doların akıbeti ne olacak? S-400 'ler aktive edilecek mi edilmeyecek mi göreceğiz. Milletin vergileri bir defa daha dış politikaların hatası için harcanmamalı.

Trump'ın Serkan Gölge için Erdoğan'a teşekkür etmesi kuvvetler ayrılığının perişan olduğunu dünyaya gösterdi. Erdoğan teröristleri ABD'ye iade ettiğini, teröristlerin iadesini beklediğini ifade etti. Hangi teröristler iade edilmiştir? Rahip Brunson'dan bahsediliyorsa Brunson Oval Ofis'te ağırlanmıştır. 

Trump ABD yargısında bekleyen Haklbank davasıyla ilgili tek kelime edememiştir. Herhalde etseydi yargı bağımsızlığı olduğu kendisine ifade edilirdi. 1,5 saat başbaşa görüşme yapıldı. Görüşmeye Dışişleri Bakanlığı'ndan kimse katıldı mı, zabıt tutuldu mu, resmi arşivlerden gizlendi mi görüşme? Dış ilişkileri kişsel olarak yönetmezsiniz. 

Zabıt tutuldu mu, bunu ayakta kalan, kendisine sandalye dahi verilmeyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan bekliyoruz. Erdoğan'ın karşısına ABD'li senatörlerin çıkarılması, hesap soruluyor görüntüsü verilmesi dikkatimizi çekmiştir. 

Olan bitenler şunu gösterdi, Trump, S-400'lerin çözüm yeri Beyaz Saray değil ABD kongresi demiştiir.

Havuz medyası ve iliştirilmiş gazetecilik de görüşmede konu olmuştur. Trump dost olan sorsun demiştir, senatör dost olmayan basın mı kaldı demiştir. Bu da basının durumunu gösteriyor. 

Saray sosyetesi çok mutlu. Bu mutluluğun sebebi nedir? Demek ki sarayın gündemi ABD'ye giderken milletimizin gündeminden farklıydı. 

Bürokrasiden geliyorum. bürokraside takdim bir dosyanın üst makama sunulması anlamına gelir. Bu takdim kelimesinin kullanılması AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın Trump'ı kendinden yukarıda gördüğü izlenimi vermiştir. Yapılması gereken o mektuplar geldiğinde onları başka bir zarfa koyup geri göndermekti. Mektubu tutarsanız böyle manzara çıkar ortaya. 

Tal Abyad ve Rasulayn'da beklediğimiz olmadı dedi Erdoğan. Oraya gidildi, Trump her şey çok iyi, Kürtler de çok memnun, dedi. Bizim taraftan çıt çıkmadı. Serkan Gölge 'gelecek' dedi Trump. Ev hapsi var. Önceden peşin peşin teşekkür etti. 

(Mahir Ünal ve MHP genel başkan yardımcısı İsmail Faruk Aksu'nun ABD'ye giden heyette yer alması) MHP genel başkan yardımcısının Trump'ın karşısında oturtulması dikkat çekici. Oraya izlemek ve bilgi vermek için gönderildi belki."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları