loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: 2011'den bu yana Kanal İstanbul deyip duruyorlardı, baktık ki Kanal İstanbul Katar İstanbulmuş

CHP Sözcüsü Öztrak: 2011'den bu yana Kanal İstanbul deyip duruyorlardı, baktık ki Kanal İstanbul Katar İstanbulmuş
Tarih: 16.12.2019 - 15:10
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"Resmi işsizlerin sayısı 14 aydır düzenli olarak artıyor. Gerçek işsizlik resmi rakamı ikiye katlıyor. Son 1 yılda 898 bin kişi artarak 7 milyon 983 bin kişiye ulaşmış. Son 3 aydır gerçek işsizlerin oranı yüzde 20'nin üzerinde seyrediyor. Son derece ürkütücü rakamlar. Fiyat toplama gününde müesselere telefon edip etiketlere müdahale edildiğine dair emareler var. Geçtiğimiz yılın aynı ayında çalışma çağındaki nüfıs 792 bin kişi artmış. Bu eylül ayında çalışma çağındaki artış 887 bin olmuş. Çalışma çağına gelen bu insanların 193 bini iş aramaya başlamış. Geçen yıl 593 bin kişi arıyordu. Bu düşüş, saraya ayıp olmasın, sarayın damadının kayınpederinin canı sıkılmasın diye insanlar iş aramaktan vazgeçmiş herhalde. 

Geçen seneki iş gücüne katılma rakamlarını esas alsaydık işsiz sayımız 286 bin kişi daha yüksek olacaktı. İşsizlik oranı da 14,6'ya çıkacaktı. Bu yılın başında saray ve sarayın damadı yanlarında iş aleminin, STK'lerin başkanları 2,5 milyon kişiye iş vereceğiz, dediler. Eylül ayında bırakın yeni iş imkanı vermeyi, iş sahibi olan 623 bin yurttaşımız işini kaybetmiş. Dünyanın hiçbir yerinde 2,5 milyon istihdam yaratacağız diye vadedip 600 bin kişiyi işsiz bırakan iktidar o koltukta oturamaz. Genç işsizliği 4,5 puan artarak yüzde 26,1 olmuş. 20-29 yaş arasındaki gençlerimizden ne okulda ne işte olanların sayısı eylülde 4 milyon 293 bin olmuş. Derin ve yapışkan bir işsizlik sorunuyla karşı karşıyayız. 

Ekonomik kriz artık büyük şirketleri de sallamaya başladı. Yörsan ve TEMSA'nın üretimi durdurduğu basında yer aldı. Çiftçiye 10 bin liralık kredi açmak için 1 ev 2 memur kefili teminat isteyen Ziraat Bankası kalkmış simitçiliğe soyunuyor. Hükümete yakın olduğu söylenen bir simit firması için milyonlarca dolarlık kurtarma operasyonu yapılıyor. Gariban çiftçiden 1 ev ve 2 de memurdan kefalet isteyen Ziraat Bankası ne kadar kefalet aldı merak ediyoruz. 

2011'den bu yana Kanal İstanbul deyip duruyorlardı. Baktık Kanal İstanbul Katar İstanbulmuş. Katar emirinin ailesi araziler almış. Tank palet fabrikasını Katar'a peşkeş çektiniz ne aldınız? Bir uçan saraya ödenen bu bedel çok fazla.

Bu ülkenin gerçek gündemi işsizliktir, hayat pahalılığıdır. Sorunları görmezden gelerek, emir komuta ile piyasaya müdahalelerle işsizlik sorununu çözemezsiniz. Saray rakamlarla oynayarak, piyasayı tehdit ederek ülke gündeminden bir müddet daha kaçabilir. Ama güven erozyonu bu şekilde aşılamaz. Gerçeklerden kaçmak sonuçlarından kaçmaya yetmez. 

Saray gerçek gündemin üstüne şal örtmeyi bırakmalıdır. Ekonominin yatırımların gecikmesine tahammülü yoktur. 

(Libya'ya asker gönderme) Libya'ya asker gönderme kararını Katar'a asker gönderme kararını nasıl karşıladıysak öyle karşılarız. Mehmetçiğimizin başka ülkeleri korumasına karşıyız. Mehmetçiğimizin görevi ülke sınırlarını korumaktır. Mehmetçiğimizin kanının Libya çöllerinde dökülmesine karşıyız.

(Erdoğan'ın İncirlik ve Kürecik çıkışı) Üsler kapatılabilir ama bunlar hesap kitap işidir. Dış politkayı iç politikanın malzemesi haline getirip oy devşirmeye başladığınız anda ciddi sıkıntılar çıkar. Yapılacaksa karar verilir yapılır, eyy diyerek yapılacak işler değil bunlar. Şahsım şöyle düşünüyor diyerek alınacak kararlar değildir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları