loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Bu büyüme stratejisi parasını borsaya yatıran bir avuç yandaşa yarıyor

CHP Sözcüsü Öztrak: Bu büyüme stratejisi parasını borsaya yatıran bir avuç yandaşa yarıyor
Tarih: 02.12.2019 - 15:07
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamada bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ekonomik ktrizin son bir yılda 789 bin yurttaşımızı işinden ettiğini biliyoruz. İşsiz kalan her 100 kişiden 78'i en düşük maaş alan kesime mensup. Diğer taraftan bakınca bütçe açıklarının geldiği yer itibariyle bütçeyi desteklemek amacıyla harcanan kaynakların da sınırlandığını görüyoruz. 

Yatırım yapacaksınız ki iş imkanı veresiniz. Yatırımlar yüzde 12,6 daralmış. son 5 çeyrekte sürekli daralıyor.  İşsizlik rakamlarına bakıyoruz, büyümenin istihdam yaratmadığını görüyoruz. Yatırım yok istihdam yok dolayısıyla bu büyüme işsizlere yaramıyor. Bu büyüme stratejisi parasını borsaya  yatıran bir avuç yandaşa ve Londra’daki bir avuç bankacıya yarıyor.

Bir yıllık GSYH 734 milyar dolar olmuş. Bu rakam 2008 yılındaki GSYH'nın bile altında. Az gitmişiz uz gitmişiz Ak Parti döneminde 11 yıl geriye gitmişiz.Uyarıyoruz, artık aspirin tedavisinden vazgeçin. milletin derdine derman olacak tedbirleri alın. 

2020 bütçesinin görüşmeleri sona erdi. Şimdi artık genel Kurul'da tartışılacak. Ama çok ilginç bazı bakanlar için bu komisyon adeta günah çıkarma odasına dönüştürdü. Önce ağlık Bakanı çıktı kamu hastanelerinin bütçe kaynaklarıyla yapılacağını söyledi. Bir de şehir hastanelerinin büyüklüğünden dolayı yönetim sıkıntısı yaşanabileceğini söyledi. Sonra Ulaştırma bakanı çıktı. Osmangazi Köprüsü'nde çok yüksek garanti parası verdik, kimse bunu ödeyemez, o yüzden bu parayı düştük diyor.

Adil Öksüz'ün yeri biliyorsa gereği derhal yapılmalıdır. Bu kişi derhal yakalanmalıdır. Ekonomiyi düzeltmek için millete hiçbir şey veremeyen tek adam devleti yerine parlamenter sistemi kurmak durumunda olduğumuzu görüyoruz.

Kamu bankalarına muhalefet belediyelerine destek olmayın yönünde bir talimat verildiğini biliyoruz. Ama bizim büyükşehir belediyelerimiz de muhalefet belediyeleri olarak böyle bir ortamda milletin ihtiyaçlarına nasıl yanıt veririz diye önlem alıyorlar. 

Türkiye'de çok garip olaylar yaşanıyor. Adalet Ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı İstanbul Belediyesi zor duruma düşsün diye yağmur yağmasın duasına çıkmış durumda. Yağmur yağmazsa görürsün diyor. Kim görecek? İstanbullu. Kendi bakanı döneminde İstanbul'un su sorununu 2071'e kadar çözdük bir beyanatları var. Açık söylüyorum, bu zihniyet önümüzdeki dönemde genel seçimleri kaybettirecektir. Şu anda gördüğümüz korku genel seçimleri kaybetme korkusudur.

Atama bakanın yaptığı açıklama hiçbir ciddiyet taşımıyor. Adil Öksüz yakalanmalıdır.ç Bu darbeni,n diğer ayaklarını ortaya çıkarmakta çok etkili olacaktır. Bu konuyu cambaza bak laflarıyla geçiştirmek mümkün değildir.

 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları