loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Emperyal güçler Erdoğan'dan yeni taleplerden bulunuyor. Trump'ın Erdoğan'a '4 milyon Suriyeliyi vatandaş yapamaz mısın' dediğini duyduk

CHP Sözcüsü Öztrak: Emperyal güçler Erdoğan'dan yeni taleplerden bulunuyor. Trump'ın Erdoğan'a '4 milyon Suriyeliyi vatandaş yapamaz mısın' dediğini duyduk
Tarih: 15.11.2019 - 15:05
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"-İşsizlik rakamları açıklandı. Görüldü ki çalınan minare hiçbir kılıfa sığmıyor. İstihdam kaybı olmayan tek bir sektörümüz yok. Bunu hiçbir krizde görmemiştik.
-Resmi işsizlik oranı yüzde 14 oldu. Bu ülkede çalışma yaşamına gelen yurttaşlarımızın 5'te 1'i işsiz.
Son 1 yılda çalışma çağıdaki kişi sayısı 808 bin artmış. Sadece 191 bini iş aramış. Geçtiğimiz yıl bu rakam 250 binin üzerindeydi. 
Ekonomistler rakamlardaki tutarsızlıkları sorgulayınca teröriste benzetiliyor. İnsanımız işsizlikten borçtan aileleriyle birlikte canlarına kıyıyor. Son 10 günde ekonomik sıkıntılar nedeniyle 3 ailemiz aramızdan ayrıldı. Memleketimizdeki insan manzaraları korkunç. Bu nasıl bir ümitsizlik ve çaresizlik. Bunları daha önce hiç yaşamamıştık. İnsanlar ailelerini de gözden çıkararak, umutları kalmadığını ortaya koyuyorlar. 
-Korkunç bir borç ve işsizlik ortada durmaktadır. Saray iktidarı saklayarak, gazetecileri korkutarak bunları gizleyemez. Genç isşzilik rekor kırdı. Her 100 işsizden 27'si üniversite mezunu. İktidar bir an önce önlem almak zorundadır. Krizin tüm yükünü yoksul yurttaşlarımızın sırtına yüklemekten vazgeçmelidir.
Kaç kez yol gösterdik ama hala ortada bir şey yok. İşsizlik sigortasının imkanlarını işini kaybeden vatandaşlarımız için kulanın. Sigortadan kullanılan imkanları işçilerin lehine düzeltin. Borçlandırarak, yeni krediler açarak bu krizden çıkmanın mümkün olmadığını artık görün.
-Sarayın gündeminde milletimiz yok. Trump dönüşü uçakta verilen mesajlar hayra alamet değil. Anlıyoruz ki emperyal güçler Erdoğan'dan yeni taleplerden bulunuyor. Trump'ın Erdoğan'a 4 milyon Suriyeliyi vatandaş yapamaz mısın, dediğini duyduk. Suriyelilerin bir kısmını vatandaş olduğunu da Erdoğan'dan öğrendik. Bu milletin sırtından Suriyeliler için 40 milyar dolar harcadık. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılmaları için uluslararası baskı yapılmasının artacağı anlaşılıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. 
-Trump, S-400 için benim meslem değil kongrenin sorunu dedi. Erdoğan nisan 2020'de aktive edileceğini söylemişti S-400'lerin. Göreceğiz 2,5 miylar dolar çöpe mi atılacak... Söylemlerinin takipçisi olacağız.
-(Mahir Ünal'ın açıklamalarına yanıt) Biz düşmalık yapmak durumunda değiliz. Keşke istenen sonuçlar alınsaydı da biz de mutlu olsaydık. Sığınmacı sorunu çözüldü mü? S-400'ler meselesi çözüldü mü? Ermeni meselesi tasarısı da orada bekliyor, sadece senatoda görüşülmesi engellendi. Bu ziyaret Beyaz Saray'da aile fotoğrafı vermeye ve Erdoğan'ın Trump'la ilişkilerini kurtarmaya dönük oldu. Hiçbir sorun çözülmedi. 
-(Sağlık Bakanının şehir hastaneleri açıklaması) Sağlık Bakanı sarayın kibirli adamıyla konuşmamış herhalde. Sarayın kibirli kişisi siz bu işlerden anlamazsınız diye bağırıyordu. Dediğimiz noktaya geldiler. Bu hastanelerin maliyeti nedir bunu açıklasınlar. 
-(Trump'ın mektubu) Erdoğan Trump'a mektubu takdim ettiğini söylüyor sonra da mektubun iadesini Kılıçdaroğlu'na haber vermek lazım, diyor. Trump'a gelince takdim, genel başkanımıza gelince iade. Nasıl takdim etti acaba? Bir de Trump hiçbir tepki göstermedi, diyor. Yoksa mektubu göstermeden masanın kenarına iliştirdi, bir şey söylemeden masadan kalktı mı? Ey Trump sen bana aptal olma diyemezsin, teröristin mektubunu bana gönderdiğin mektuba iliştiremezsin, dedi mi? Açıklama yok." 
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları