loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak'tan Trump'ın mektubuna ilişkin açıklama: Bu rezalete 'Barış Pınarı Harekatı ile cevap verdik' demek milletimizi kandırmaktır

CHP Sözcüsü Öztrak'tan Trump'ın mektubuna ilişkin açıklama: Bu rezalete 'Barış Pınarı Harekatı ile cevap verdik' demek milletimizi kandırmaktır
Tarih: 17.10.2019 - 13:11
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Faik Öztrak CHP Genel Merkezi'nde ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektuba ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"Dün gece 219 yıllık Türk-Amerikan ilişkilerinde daha önce hiç görmediğimiz bir rezaletle karşı karşıya kaldık. Trump'ın 9 Ekim 2019'da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği kağıt parçası doğrudan Beyaz Saray tarafından da sızdırıldı. Beyaz Saray antetli ve Trump imzalı kağıt parçasında hiçbir devlet başkanına yakışmayacak küstahça ifadeler ve hakaretler var. Bu hakaretlerin muhatabı Erdoğan değil Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Türkiye böyle bir hadsizliği hiçbir zaman kabul etmemiştir, etmemelidir. Trump bu dili kullanma cüretini nereden almaktadır?

Bu kağıt parçasında 3 husus dikkat çekiyor. Birincisi, Trump'ın 'ver' demesi üzerine siyaseti karıştırarak Papaz Brunson'ı oval ofise göndermesidir. İkincisi saray iktidarının ekonomiyi borca batırarak dolarkolik hale getirmesi, ülkemizin dışarıdan gelecek tehditlere karşı savunmasız kalmasıdır. Trump'ın eknominizi yıkarım, demesinin arkasındaki neden budur. Üçüncüsü Erdoğan'ın BOP eşbaşkanlığına soyunmasıdır. Bu görevi veren dış güçler Erdoğan'a PKK'nın Suriye'deki başıyla masaya otur demektedirler.

ABD başkanı ve hükümetinin Suriye'deki teröristlerle mektup arkadaşlığı yaptığı ortaya çıkmıştır. Umarız Erdoğan, Trump'ın bu müsveddenin ekinde yer alan terör örgütüne ait paçavrayı ciddiye alıp okumamıştır. Bu olan bitenler 2 ülke arasında 1950 yılından beri olan müttefiklik hukukuna sığmamaktadır. Hakettiği yanıt verilmediği sürece Trump'ın küstahlığı artacaktır. Trump'ın küstahlığından 4 gün sonra Erdoğan'ın küstahlığı şaka olarak görüp tevile yeltenmesi ağrımıza gitmiştir. Bu rezalete 'Barış Pınarı Harekatı' ile cevap verdik demek milletimizi kandırmaktır. Harekat 9 Ekim'de saat 16.00'da başlamıştır. ABD'de saat daha 09.00'dur. Yani bu kağıt parçası harekat başladıktan sonra yazılıp gönderilmiştir. Yani cevap verilmemiştir. Bu müsvedde sahibine iade edilmeli. Bugün sarayda ABD Başkan Yardımcısı cumhurbaşkanı tarafından değil Fuat Oktay tarafından kabul edilmelidir. Bu kağıt müsveddesi ABD Başkan Yardımcısı eliyle oval ofise geri gönderilmelidir. 

Kendisine ve ailesine vize yasağı getirilmişken Erdoğan'ın ABD'ye adım atmaması gerekir. Erdoğan bu tedbirleri almaktan çekinmemeli. Biz emperyalizme karşı dünyanın en onurlu savaşını vermiş, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran partiyiz. Türkiye'nin onurunu, hakkını, hukukunu, şanını, şerefini korumak için cumhuriyet tarihinde ne yapıldıysa hep onun yanında olduk. Bu büyük millet hiçbir egemen gücün hadsizliğine pabuç bırakmayacak birikime sahiptir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları