loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den Erdoğan'a: Biz 'Suriye'nin toprak bütünlüğünü koru, diplomatik mücadele ver' diyoruz sen 'fethetmeye gittik' diyorsun. Fetih bir ülkeyi işgaldir

CHP'den Erdoğan'a: Biz 'Suriye'nin toprak bütünlüğünü koru, diplomatik mücadele ver' diyoruz sen 'fethetmeye gittik' diyorsun. Fetih bir ülkeyi işgaldir
Tarih: 10.10.2019 - 14:31
Kategori: Siyaset

CHP Meclis Grup Başkanvekili Engin Özkoç, olağanüstü MYK toplantısı sonrası Suriye'nin kuzeyine yapılan Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özkoç'un açıklaması şöyle:

"Barış Pınarı Harekatı adından Suriye topraklarına harekat başlatıldı. Suriye olan ilişkilerimizde CHP olarak ilişkilerimizin nasıl olacağını kamuoyuna açıkladık. Ancak AKP tarafından uygulanan politkalar nedeniyle gelinen nokta vahimdir. Suriye ile bire bir görüşme yapılmasını talep ettik. Orta Doğu sorunlarına Orta Doğu ülkeleri tarafından çözüm bulunacağını ifade ettik OBİT'i kuralım, dedik. Önerilerimizi sıraladık. Ancak cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önerilerimize hem başbakanlığı hem cumhurbaşkanlığı döneminde kulaklarını tıkadı. Gerçekleri gördü, görmezden geldi. Kendisinin fetih dediği harekatı başlattıktan sonra genel başkanları aradı, sadece giriyoruz, diye bilgi verdi. TBMM neden bu hareketın bilgilendirilmesinin dışında tutuldu Kapalı oturum yapılarak TBMM'ye bu harekatla ilgili bilgi verilebilirdi. Genel başkanların görüşleri alınabilirdi. Erdoğan aynı zamanda AKP'nin genel başkanı. Önde tuttuğu şey AKP genel başkanlığıdır. Savaşla ilgili bilgiyi AKP il başkanlarına veriyor. Daha sonra Milli Savunma Bakanı da size bilgi verecek, diyor. Böyle bir devlet anlayışı cumhuriyet tarihinde görülmedi. 

PKK'nın Irak'ta yapılanmasını besleyerek üstümüze saldılar diyor. Kim saldı ABD. Sen kimsin? BOP'un eşbaşkanıyım, diyen kişisin. Bunu yapan anlayışın ortağı sensin. Sonra ne diyorsun İdlib'te büyük bir insanlık dramının önüne geçtim, diyorsun. İdlib nüfusu normalde 1 milyon. El Nusra, IŞİD'le birlikte süpürülen bütün terör örgütleri İdlib'te. Nüfus şu an İdlib'te 3-4 milyon arasında. Orada insanlık dramından kurtardık dediğin yerde, gözetleme kuleleri kurduk, Rusya var orada.

Emniyetin açıkladığı 72 ildeki IŞİD'lileri ne yaptın? Onlarla ilgil bilgi veriyor musun, hayır. Suriye ile ilgili attığımız adıma laf ediyorlar, diyor. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünü koru, orada politik, diplomatik mücadele ver, diyoruz. Sen fethetmeye gittik, diyorsun. Fetih bir ülkeyi işgaldir. İşgal etmeye gidiyorsun. İnşaat yapacağım, dostlarımızı oraya yerleştireceğim, diyorsun. Bir devlet adamı 'oraya huzur için gidiyoruz' diyerek fetih için gidiyorum der mi? 

3,6 milyon mülteciyi göndeririz diye Avrupa'yı tehdit ediyor. Bu insanlık onuruna yakışıyor mu? Böyle yaklaşım, devlet adamlığı olur mu, diplomasi bu şekil yürütülür mü? 

Türkiye belki de bu topraklardaki tek meşru güç olarak bulunuyor, diyorsun. Filistin dahil senin orda var oluşunu meşru gören başka ülke var mı?

17 yıldır Türkiye'de huzur bırakmadın. Millete doğruyu söylemek lazım. 17 yıldır Türkiye'de ekonomi, çiftçi, enaf bırakmadın, konuşan herkesi hapse attın. Mısır'da demokrasi yok diyorsun, sanki kendi ülkende demokrasi var. 

CHP'nin Suriye ile ilgili politikalarını çok şeffaf.

BOP adı altında milyonlarca insan katledildi. Esad, 1 milyon kişiyi katlettin, diyen Erdoğan kendisinin 3,7 milyon kişinin katledildiği projenin eş başkanı olduğunu gizleyeceğini sanıyor. 

Trump eşi benzeri görülmemiş şekilde hakaretler yağdırıyor. TBMM'ye bizim bilmediğimiz, diplomatların bilmediği ABD ile açıklamanız nedir, söylemeyecek misiniz?

Sarayda da toplantı yapıldı. AK Parti yöneticileri katılıyor. Harekat AK Parti kurmayları tarafından koordine ediliyor. Bu politikaların tamamına karşıyız. CHP olarak itibarlı duruş sergileyebilmemiz, çıkarlarımızı koruyabilmemeiz için tavsiyemiz şudur: Suriye'nin meşru hükümetiyle doğrudan ilişkiye geçin. Bir ABD bir Rusya tokatı yiyerek Türkiye dış politikasını belirleyemezsiniz. 

Sen kimseden büyük değilsiniz. ABD sen benim emrilerimi yerine getirirsin, diyor daha gıkınız çıkmadı. İç siyasette olduğu için böyle konuşuyor diyerek Trump'ı savunmaya kalkıyorsun. Esad 1 milyon kişiyi öldürdü diyorsun. Siz BOP ile 3.7 milyon kişiyi öldürdünüz. 

Türkiye'nin çıkarları ve komşularının topraklarının bütünlüğü konusunda politika sergilemiyorsun. 

Askerlerimizin oraya gitmesi için tezkereye evet dedik. Türkiye Cumhuriyeti'nin mehmetçiği var gözlem noktalarında. O mehmetçik vatan görevi yapar, komutanlar emreder. Tam da mehmetçik oradayken, diğerleri saldırabilecekken tezkereyi getiriyorsun. O mehmetçiği korumak için evet deriz. Ordaki huzuru tesis etmek için evet dedik. Senin fetih duygularının tatmini için verilmiş bir tezkere değildir. 

Uluslararası arenada Türkiye'yi küçük düşürmeden, mehmetçiğimizin güvenliğinin alındığı şekilde inşallah harekat tamamlanır. Söz konusu vatan, millet, bayrak olduğunda gerisi teferruat deriz. Ordumuzun dünya devletleri tarafından takdirle karşılanacağı başarılarının arkasında durmaya çalışırız. Yanlış politikalar nedeniyle ordumuzun varlığının tehlikeye girdiği anlarda ordumuzun arkasında dururuz, kamuoyuyla paylaşırız. 

Emperyal güçlerin Türkiye'nin geleceğini, bölgenin geleceğini belirlemesi CHP tarafından kabul edilebilir bir şey değil. 

(Erdoğan'ın 'Millet İttifakı'nı parçalamalıyız' sözleri) Konuşmasında MHP ile kurduğu birlik beraberlikten bahsediyor. Sonra 82 milyon diyor. Millet İttifakı yok mu bunun içinde. Millet canıyla uğraşıyor Erdoğan ittifakıyla uğraşıyor. Millet İttifakı'nı parçalayamazsam iktidarda kalamam diyor. Bu yanlış dış politikanın, hezeyan içinde, ülkeyi getirdiği durumun itirafıdır. Erdoğan'ın tek istediği mehmetçiğe, millete rağmen iktidarda kalmasıdır. Millet İttifakı'nın tek amacı Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasıdır. Bu açıklamalar nedeniyle herkesin cumhurbaşkanı değil. O milleti ayrıştırıyor."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları