loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Engin Özkoç'tan Erdoğan'a yanıt: Tehditlerinizden zerre kadar korkmuyoruz

CHP'li Engin Özkoç'tan Erdoğan'a yanıt: Tehditlerinizden zerre kadar korkmuyoruz
Tarih: 20.11.2019 - 15:35
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini hedef alan sözlerine yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin arasında yaşanan tarışmayı bugün il başkanları toplantısında gündeme getirerek Özkoç için 'ahlaksız' dedi. Erdoğan, "Bunların edepsizlikleri karşısında artık susmak diye bir şey yok. Gereği neyse aynen cevabını vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Engin Özkoç, Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi. Basın toplantısı yapan Özkoç, Erdoğan'ın sözlerine yönelik yaptığı açıklamada, "Grup başkanvekiliniz Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli siyaset liderlerinden Bülent Ecevit'i Amerikan emperyalizminin karşısında el pençe durmakla suçlayacak, CHP grup başkanvekili olarak buna cevap vermeyeceksin diyeceksin... Biz bunu kabul etmeyiz. Milletvekillerini tehdit noktasına kadar geldiniz. Tehditlerinizden zerre kadar korkmuyoruz" dedi.

Özkoç'un açıklamaları şöyle:

"Meclis başkanvekili Celal Adan, grup başkanvekilleri kendi aramızda tartıştık ve yanlış anlamaya mahal vermeyecek şekilde genel kuruldaki ifadelerle konuyu netleştirdik. Bugün AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan il başkanlarıyla olan toplantısında beni kastederek şahsıma hakaret etmişti, şimdi de bir kadın grup başkanvekiline hakaret etti, gereğini yapın, dedi. AKP genel başkanına sesleniyorum, diyorum ki bizi asıl gündem konularından uzaklaştıramazsınız. Bugünün gündem konusu insanlarımızın yoksulluğu, intiharlar, iş dünyasının kayıpları ve Türkiye'nin girdiği çıkmazdr. Siz bize halkımızın yaşam tarzına karşı saygısız olduğumuzu söylüyorsanız, biz halkımızı türbanıyla, başörtüsüyle, başı açık kadınlarıyla, özgür demorkrasiyi içine sindirmiş ülkenin vatandaşları olarak kucaklıyoruz. Yaşam tarzlarıyla ilgili bir gündem maddemiz yok. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu büyük bir hassasiyetle insanların yaşam tarzları konusunda CHP'nin tavrını net bir şekilde ifade ediyor biz de onun tam arkasında duruyoruz.

"Bülent Ecevit'in Amerikan emperyalizmi karşısında el pençe durmakla suçlanmasını kabul etmeyiz"

Ama siz Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu başta Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşları İsmet İnönü ile ilgili iki ayyaş diyeceksiniz, milletin gözünün içine baka baka bizden ses çıkartmamamızı isteyeceksiniz. Biz böyle bir şey yapmayız. Grup başkanvekiliniz Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli siyaset liderlerinden Bülent Ecevit'i Amerikan emperyalizminin karşısında el pençe durmakla suçlayacak, CHP grup başkanvekili olarak buna cevap vermeyeceksin diyeceksin... Biz bunu da kabul etmeyiz.

Erdoğan'a: "Milletvekillerini tehdit noktasına kadar geldiniz, zerre kadar korkmuyoruz"

Biz cumhuriyetimize, cumhuriyetin kurucularının ve CHP'nin önceki dönem genel başkanlarının sonuna kadar arkasında dururuz. Çünkü onlara minnet borçluyuz. Çünkü onlar yeri ve zamanı geldiğinde sizin gibi yapmadılar. Amerikan emperyalizminde gölge etme başka ihsan istemez diyerek Kıbrıs'taki soydaşlarımızla ilgili gereğini yaptılar. Böyle bir insana karşı TBMM'de laf söyletmeyiz. Ama siz milletvekillerinize bu grup başkanvekiline gereğini yapın, diyorsunuz. Allah'a verilecek bir can borcumuz var her zaman hazırız. Sizin tehditleriniziden zerre kadar korkmuyoruz. İş dünyasını, işçiyi, öğretmenleri tehdit ediyorsunuz. Milletvekillerini tehdit noktasına kadar geldiniz. Tehditlerinizden zerre kadar korkmuyoruz. Ne yapmanız gerekiyorsa elinizden geleni yapın. Biz özgürlüklerimiz için mücadele eden devlet adamlarımıza söz söyletmeyiz. Naısl durmamız gerekiyorsa öyle durmaya devam edeceğiz. 

 "Yaptığınız şey vatana ihanettir"

Tank palet fabrikasıyla ilgili AKP genel başkanı Erdoğan grup toplantısında 50 milyon liralık yatırımla fabrikayı Katar ordusuna ve BMC'nin ortaklarına verdiğini ifade etti. 50 milyon dolar sarayın 1 aylık harcaması. Siz 50 milyon dolar karşısında tank palet fabrikamızı başka ordunun çıkarlarına peşkeş çektiniz. Bunu kamuoyunda bir kere daha ifade ederek size sesleniyorum. Anaokulunda bir çocuğa anlatır gibi anlatmanızı istiyoruz, dediniz. Hadi çıkalım TV'lere, ister siz ister görevlendirdiğiniz bir bakan çıksın, anaokulu öğrencisine anlatır gibi bu vatana nasıl ihanet ettiğinizi anlatın. Siz vatana ihanet sayılabilecek bir konuyu içinize sindirerek nasıl yaptığınızı aynı anaokulundaki temiz bir ööğrenciye anlatır gibi anlatın. Eğer insanlarımızın vicdanı bunu kabul edecekse o zaman gereğini yaparız. Bu yaptığınız şey vatana ihanettir. Bununla ilgili söylediklerimizin arkasındayız. Tank palet, optik cihaz üreten Türk işçisini, mühendisini, subayını Katar ordusunun emrine vererek vatana ihanet ettiniz. 

"Milletvekillerimiz kurduk diye yalan söylediğiniz vakfa gitti. 'Burada böyle bir vakıf yoktur' dendi"

Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım'ın başbakanlığı döneminde 25 Temmuz 2016'da darbe kalkışmasına karşı mücadele verip şehit olan kardeşlerimiz için yardım kampanyası başlattılar. 309 milyon TL toplandı. 3 yıl geçti. Soruyoruz 309 milyonu ne yaptınız? Neden bugüne kadar şehit yakınlarına vermediniz, cevabını verin. 

Bir vakıf kurduk oraya vereceğiz, dediler. Dün bütçe görüşmelerinde bakan şöyle ifade etti: Önce bakanlığın uhdesinde bir bankadaydı, sonra Hazine'de dediler. O parayı kullanıyorlar yani. 3 yıl geçti, 330 milyon lira oldu para. Bunu da anaokulundaki çocuğa anlatır gibi anlatın. Çıkın TV'lere '3,5 yıldan beri Hazine'de kullanıyoruz, size vermedik. Aslında bir vakıf kurulduktan 15 gün sonra oraya yatırılmalı ve şehit yakınlarına ulaştırılmalıyıdı ama biz 3,5 yıldan beri vakfın kurulmasını geciktirdik. 309 milyonu 330 milyon yaptık' gibi insanların yüzünü kızartacak bir pişkinlikle bunu söylüyorsanız cevabını milletvekillerimiz sizin kurduk diye yalan söylediğiniz vakfın önüne giderek basın toplantısı yaparak verdiler. Orada binanın sahipleriyle konuştular, 'burada böyle bir vakıf yoktur' dendi. Şehit yakınlarımızın parasını o vakfı kurmadığınıza göre o parayı siz kullanıyorsunuz. Bunun vebalini öbür dünyada nasıl vereceksiniz?"

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları