loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Haluk Koç'tan 'En büyük yolsuzluklar CHP döneminde oldu' diyen AKP'li Özhaseki'ye: Günü gelir Kayseri iddiaları da kovuşturulur elbet

CHP'li Haluk Koç'tan 'En büyük yolsuzluklar CHP döneminde oldu' diyen AKP'li Özhaseki'ye: Günü gelir Kayseri iddiaları da kovuşturulur elbet
Tarih: 28.10.2019 - 13:54
Kategori: Siyaset

CHP PM üyesi Haluk Koç, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin CHP'yi kastederek sarf ettiği "Türkiye tarihinde geçmiş en büyük yolsuzluklar onların dönemindedir" sözlerine tepki gösterdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Aksaray İl Kültür Merkezinde düzenlenen partisinin İl Danışma Meclisinde yaptığı konuşmada  belediyeler tarihinin 1994'te başladığını iddia ederek, "Bizimle birlikte çok şey düzeldi. CHP'nin belediyeciliği kirlidir. Türkiye tarihinde geçmiş en büyük yolsuzluklar onların dönemindedir ve mahkeme kayıtlarıyla tespitlidir" demişti.

Haluk Koç: Günü gelir Kayseri iddiaları da kovuşturulur

Özhaseki'nin sözlerine CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Haluk Koç'tan tepki geldi. Haluk Koç, Twitter hesabından Özhaseki'nin sözleri üzerine "Bu arkadaşın çok tecrübeli olduğu belli. Daha hala Ankara’da Mansur Yavaş’a karşı yürüttüğü seviyesiz kampanya akıllardan silinmedi. Günü gelir Kayseri iddiaları da kovuşturulur elbet..." yorumunda bulundu.

Mansur Yavaş'a iftira

Mehmet Özhaseki AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu 31 Mart seçimleri öncesinde Mansur Yavaş hakkında 'sahte senetle tahsilat yapmaya kalkıştığı' iddiasını ortaya atmıştı. Özhaseki'nin iddiasına kaynak olarak gösterdiği ve 'saygın bir iş adamı' olarak tanımladığı Necmettin Kesgin isimli kişi hakkında sahte senet vermek, santaj ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından ceza verildiği ve çocuk istismarından ötürü yargılandığı ortaya çıkmıştı.

Kayseri'de yolsuzluk soruşturması... Kılıçdaroğlu bütçe görüşmelerinde sormuştu

Mehmet Özhaseki'nin adı Kayseri Belediye Başkanı olduğu dönem yolsuzluk soruşturmasında geçmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2010'daki bütçe görüşmelerinde, 2007 yılında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin de karıştığı iddia edilen yolsuzluğu açıklamıştı. Kılıçdaroğlu’nun anlatımına göre 17 Temmuz 2007’de Kayseri Büyükşehir Belediyesi çalışanı Hacı Ali Hamurcu, taksi duraklarından, benzin istasyonlarından ve diğer yerlerden rüşvet toplandığını itiraf ettiği 26 sayfalık bir ifade verdi. Bunun üzerine emniyet, "rüşvet, irtikap, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla dosyayı Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. İtiraflar videoya da alındı ancak video gizlendi. Daha sonra, 26 sayfa süren itiraf, 16 sayfaya indirildi.

Kılıçdaroğlu, "26 sayfalık itiraf niçin 16 sayfaya indi, Adalet Bakanı’na soruyorum. Onun içinde Kayseri Anakent Belediye Başkanı’nın rüşvet olaylarıyla ilgili bölümler mi çıkarıldı, yoksa başka bir nedenle mi çıkarıldı, bu sorunun yanıtını bekliyorum" demişti.

2013'te Odatv’den Barış Terkoğlu, konuya ilişkin yaptığı haberde şu satırları kaleme almıştı:

"Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaştırma Koordinasyon (UKOME) Merkezi’nde çalışan Hacı Ali Hamurcu’nun 17 Temmuz 2007 tarihinde polise verdiği ifadelerle Belediye Başkanı Başkan Mehmet Özhaseki dahil 49 kişi hakkında, yolsuzluk iddiasıyla hem idari hem adli soruşturma başlamıştı. Soruşturmada Vali Yardımcısı Ali Yener Erçin Başkanlığında bir heyet görevlendirildi. Heyet usulsüzlük olmadığı konusunda rapor hazırladı. Rapor, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Başsavcı Vekili İsmail Dalan tarafından yürütülen soruşturmada “kovuşturmaya yer yoktur” kararı verildi. Raporu hazırlayan Kayseri Vali Yardımcısı Ali Yener Erçin, önce Antalya Vali Yardımcılığı’na atandı. Ardından görevden alındı. 

Kayseri Şeker Fabrikası’ndaki yolsuzluk soruşturması sırasında teknik takibe takılan Vali Yardımcısı Erçin’in, soruşturmayı nasıl kapattığı dava dosyasına giren konuşmalarla ortaya çıktı. Söz konusu konuşmalar Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyasında yer alıyor. Devletin Vali Yardımcısı’nın AKP’li belediyenin yolsuzluk dosyalarını nasıl birer birer kapattığı bu konuşmada açıkça ortaya çıkıyor.

Soruşturmayı usulsüz bir şekilde kapattığını açıkça itiraf eden Kayseri Vali Yardımcısı Yener, “ben büyükşehir belediyesinin bir soruşturmasını kapattım, bu AKP’nin sonunu getirecek bir olaydı” ifadelerini kullanıyor."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları