loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Kılıç: Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz

CHP’li Kılıç: Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz
Tarih: 02.11.2019 - 15:31
Kategori: Siyaset

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu ve CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ile Uşak ADD'nin düzenlediği Cumhuriyet'in 96. Yıl Balosu ile Uşak Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen toplantılara katılarak Uşaklılara seslendi.

CHP'li Sevda Erdan Kılıç sözlerine, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Cumhuriyetin ilanına öncülük eden, Milli Mücadelede kahramanlık gösteren tüm halkı saygıyla anarak başladı.

Sevda Erdan Kılıç, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz” diyerek Türk milletine emanet ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla “Cumhuriyet Balosu” için Uşak’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 “Uşak, bir başka deyişle aşıklar diyarı, bir başka deyişle yiğidin, efenin, aşığın harman olduğu memlekettir bizim için.” diyen Av. Kılıç, Uşak’ın; Osmanlı Devleti'nde azımsanmayacak sayıda, memleket meselelerini dert edinen ve akşamları bir araya gelerek ülkenin durumunu değerlendiren aydın gençleri, İstanbul Hükümeti'ne kafa tutmak pahasına da olsa Milli Mücadeleye katılmak için can atan onlarca efeyi barındırdığını kaydetti.

“Yunan Başkomutanı Trikopis Uşak’ta yakalandı

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, baloda Uşak Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerine şöyle seslendi:

 “Uşak Cumhuriyet tarihinde, hem Kuvay-i Milliye meşalesinin ilk yakıldığı yerleşim bölgelerinden birisi hem Kurtuluş Savaşı'nda kahramanlık göstererek tarihe geçen pek çok ismin memleketi hem de Kuvay-i Milliye'nin ilk hakim olduğu yerleşim birimidir. ‘Ordular! İlk Hedefiniz Akdeniz'dir, İleri’ emrinin Uşak'ta verilmesi, Yunan Başkomutanı Trikopis'in Uşak sınırlarında yakalanması ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün O'nu Uşakta esir almış olması da milli mücadele ve akabinde Cumhuriyetin ilan edilmesinde, Uşak’ın ve Uşaklıların ne denli etkin bir rol üstlendiğini göstermektedir.

 Cumhuriyetin ilanıyla beraber ekonomik bağımsızlığı da sağlayabilmek adına ardı sıra atılımlar gelmiş, Atatürk’ün emri ile Türkiye’nin dört bir yanında fabrikalar kurulmaya iş olanakları yaratılmaya başlanmıştır. Türkiye’nin ilk şeker fabrikası Uşak Şeker Fabrikasıdır, ardından bunun gibi 50’ye yakın fabrika kurulmuştur. Düşünün ki savaştan yeni çıkmış, işgal altındaki topraklarını 7 düvelden temizlemiş, savaşmaktan bitap hale düşmüş bu genç Cumhuriyet’i Mustafa Kemal’in ve O’na inananların azim ve kararlılıkları bugünlere getirdi ve Cumhuriyetimizin 96. Yılını onların sayesinde coşkuyla kutlayabiliyoruz.”

“Üzülerek belirtmek isterim ki Cumhuriyet kazanımları olan bu fabrikalar özellikle son 17 yıllık AKP hükümeti döneminde bir bir satıldı. Yeri geldi Araplara, yeri geldi İsraillilere, Amerikalılara, İngilizlere vs. yani Milli Mücadelede dize getirdiğimiz 7 düvele peşkeş çekildi.” diyen Av. Sevda Erdan Kılıç, AKP iktidarının Tank Palet Fabrikası, Tekel, Telekom, Limanlar, THY hisseleri, Petkim, Tüpraş gibi ülke ekonomisinin lokomotifi ve kritik noktalarını yok pahasına satarak, üretim ekonomisini bitirdiğini ve ülkeyi 17 yılda içinden çıkılamaz dar bir boğaza soktuğunu bildirdi.

CHP’li Kılıç, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya’daki tank palet fabrikasının neden ve kimin iradesiyle satıldığını sık sık AKP Genel Başkanına ve iktidara soruyor. Sayın Genel Başkanımız, ‘fabrikaları sattılar, şimdi de tank palet fabrikasını satıyorlar. Neden satıyorsun, kime satıyorsun? Fabrikayı neden götürüp başka bir orduya, Katar Ordusuna satıyorsun? (50 milyon dolar bulamadık onun için) diyor. Ben fabrikayı Katar'a vermekten vazgeç, 50 milyon doları bulmazsam siyaseti bırakacağım dedim.’ sözleriyle iktidara sesleniyor. Evet, ülke güvenliği için çok önemli olan bu fabrikayı neden sattınız Katarlılara?”

      CHP’li Sevda Erdan Kılıç, Cumhuriyet yönetiminde, Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi, “egemenliğin kayıtsız şartsız ulusun” olduğunu vurguladı.

Atatürk devrimlerinin, inkılaplarının bekçilerisiniz”

Kılıç, şu hususları belirtti:

“Sizler Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şubesi olarak, Atatürk devrimlerini yaşatma ve bunu genç nesillere anlatma yolunda kararlılıkla mücadele veriyorsunuz. Ben bunu sizlerin gözlerinizde görüyorum. Sizler Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinin, düşüncelerinin, inkılaplarının bekçilerisiniz. Sizlere güveniyorum. Sizler sayesinde Ulu Önderimizin devrimleri gelecek kuşaklara aktarılmaktadır. Bu yüzden sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Genç, yaşlı, kadın, erkek, çoluk, çocuk demeden çalışıyorsunuz. Neden? Çünkü, siz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’ndan Türk milleti ile birlikte zaferle çıkarak kurduğu laik, demokratik, çağdaş, modern Türkiye Cumhuriyeti Devletini seviyorsunuz ve ona sahip çıkıyorsunuz. Sizler bu mücadelelerinizi azim ve kararlılıkla sürdürdükçe Türkiye Cumhuriyeti de dimdik ayakta kalmaya devam edecektir. Sizlerin çalışmaları çok önemlidir.

Evet ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Ama bunları da atlatacağız. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları yılmadan, yorulmadan bu ülke için mücadele ettiler ve vatanımızın dört bir tarafını işgal eden düşmanlardan topraklarımızı kurtararak Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurdular. Bizler de vatanını ve ülkesini seven, vatanı için canını hiçe saymaktan çekinmeyen, başta Atatürkçü Düşünce Derneği olmak üzere bütün sivil toplum örgütlerinin azmi, kararlılığı ve mücadelesi ile omuz omuza vererek birlikte bu zor günleri atlatacağız. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Ben sizlere güveniyorum.”

CHP İzmir Milletvekili Kılıç, “Bizler Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde, milletvekilleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin neferleri olarak, sizin gibi Cumhuriyet sevdalılarından aldığımız güç ile Türkiye Cumhuriyeti Devletini korumaya ve kollamaya her zaman için devam edeceğiz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları