loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Kılıç'tan Bakan Selçuk’a: 'Doğa Koleji’nde derslere devam edilmesi için ne gerekiyorsa yapın'

CHP’li Kılıç'tan Bakan Selçuk’a: 'Doğa Koleji’nde derslere devam edilmesi için ne gerekiyorsa yapın'
Tarih: 04.12.2019 - 16:13
Kategori: Siyaset

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, bugün son olarak öğretmenlerin derslere girmemesi ile sonuçlanan Doğa Koleji’nde yaşanan krizi Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, basında yer alan haberlere göre, yaklaşık 10 aydır Doğa Koleji’nde devam eden öğretmenlere maaş ödememe krizinde bugün, eğitim-öğretim için en kötü duruma gelindiğini kaydetti.

Eğitim-öğretim ödenekleri ile birlikte aylardır maaşlarını alamayan öğretmenlerin aylardır bu duruma çeşitli yöntemlerle tepki gösterdiklerini ancak bundan da sonuç alamayınca bugün itibariyle derslere girmeme kararı aldıklarını ifade eden Av. Sevda Erdan Kılıç, “Doğa Koleji öğretmenleri geçen yılın ortalarından itibaren düzensiz olarak maaş alıyorlardı, ancak yaklaşık 10 aydır da maaş alamıyorlar. Buna rağmen öğretmenler, öğrenciler eğitim-öğretimden geri kalmasınlar diye fedakarlık göstererek derslere giriyorlardı. Defalarca okul yönetimi ile krizin sonuçlanması için görüşmelerine rağmen bir sonuç alamadılar. Bu nedenle de bu kriz bugün itibariyle derslere girmeme ile sonuçlandı.” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, basında Doğa Kolej okullarının satıldığı bilgisinin de yer aldığını belirterek, Doğa Koleji Genel Merkezinde genel müdür ile görüşen veli grubuna; okulun satıldığı, banka işlemlerinin bittiği ve bunun ilanının yapılacağının söylendiğini bildirdi.

 Durumun bir satış işleminden öte maaş ödememe sorunu olduğuna dikkat çeken bazı öğretmenlerin ise “kolejin mülkiyet yapısı ile ilgilenmediklerini, maaş ve diğer tüm alacakların ödemesinin hemen yapılması gerektiğini söylediklerini” ifade eden Av. Kılıç, “Yaklaşık 82 bin öğrencisi ve 13.500 personeliyle Türkiye'nin en büyük özel okullarından olan Doğa Koleji’nde aylardır yaşanan bu ekonomik sıkıntılar öğretmenlerin yanı sıra velileri de isyan noktasına getirmiştir. Kurumun satılacağı söylentilerine farklı kampüslerinden mobbing, protesto ve istifa haberleri de eklenmiştir.” dedi.

CHP’li Erdan Kılıç, bütün yaşananların çocuklarının eğitimine olumsuz yansıdığını söyleyen velilerin, Doğa Koleji’nin İstanbul Ataşehir’deki genel müdürlük binası önünde geçen ay basın açıklaması yaparak yönetimin sessiz kalmasını protesto ettiklerini anımsattı.

Velilerin güvenerek çocuklarını böyle bir eğitim kurumuna gönderdiklerini, ancak şimdi okul yönetiminin sessiz ve duyarsız kalmasını kabul etmediklerini kaydeden Av. Kılıç, “Problemi yok kabul etmek, onun çözülmesine katkı sağlamaz. Sorunu kabul ederek çözüm arayışında olunmalı.” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslenerek, “Sayın Bakan, öğrenciler, öğretmenler, veliler mağdur. Çocuklarımızı daha fazla mağdur etmeyin, eğitim-öğretim haklarının ellerinden alınmasına izin vermeyin. Doğa Koleji’nde derslere devam edilmesi için ne gerekiyorsa yapın lütfen.” çağrısında bulundu. 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları