loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Meclis Üyesi Solmaz: Haydarpaşa'yı 15 yıldır ranta açmaya çalışıyorlar, bu anlayışa müsaade edemeyiz

CHP'li Meclis Üyesi Solmaz: Haydarpaşa'yı 15 yıldır ranta açmaya çalışıyorlar, bu anlayışa müsaade edemeyiz
Tarih: 23.10.2019 - 15:28
Kategori: Siyaset

CHP’nin İBB ve Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi Süleyman Solmaz, Haydarpaşa ve Sirkeci garlarına ait depo alanlarının 10 TL'lik sermayeli Hezarfen Danışmanlık isimli şirkete verilmesi sonrası yaşanan tartışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Haydarpaşa ve Sirkeci Gar alanlarının işletim ihalesinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden oluşan konsorsiyumun hukuksuz biçimde elenmesinin yankıları sürerken, İBB’nin CHP’li Meclis Üyesi Süleyman Solmaz, süreci "AKP’nin mekânsal rant politikasının yeni bir örneği" sözleriyle değerlendirdi. Haydarpaşa Garı ve çevresinin 15 yıldır ticari faaliyet alanına dönüştürülmek istendiğine işaret eden Solmaz, “Bu anlayışa müsaade edemeyiz. Haydarpaşa ve Sirkeci garları İstanbul’daki insanların hayallerinde ve umutlarında son derece önemli bir duraktır. İstanbul’un kültürel miras alanlarından başlıcaları olan Haydarpaşa ve Sirkeci Garı’nın İstanbullular’ın olarak kalması için şimdi daha çok mücadele etme vakti” dedi.

"2004'te 'Haydarpaşa Manhattan olacak' diyerek sürece başladılar, alanı ranta açma sevdalarından vazgeçmediler"

Haydarpaşa Gar bölgesinin ranta açılma girişimlerinin 2004 yılında başladığı bilgisini veren Solmaz, “2004 yılında ‘Haydarpaşa Manhattan olacak’ diyerek sürece başladılar. Karşılaştıkları her tepkinin ardından başka projeler geliştirerek bu alanı ranta açma sevdalarından vazgeçmediler. 1 milyon metrekarelik alanda bulunan taşınmazları satmaya çalıştılar. Haydarpaşa’ya gelen bütün tren hatlarını sonlandırıp burayı atıl ve misyonunu tamamlamış bir konuma getirmeye çalıştılar. Milyonlarca insanın umuda yolculuğunun ilk durağı olan Haydarpaşa Garı’na dönük ‘saldırılar’ karşısında gerek yargı süreci olsun, gerek sokakta olsun mücadelemizi hep sürdürdük. Şimdi de Haydarpaşa’nın kültürel mirasını taşımaktan uzak olan kişilere bölgede işletme hakkı vermek istiyorlar” diye konuştu.

"İstanbul’un tarihi ve kültürel değerleri İstanbullular adına İBB tarafından korunabilir"

Haydarpaşa Gar ve çevresinin bu topraklardaki insanların hayatlarında derin izler bıraktığına da işaret eden Solmaz, bölgede kamucu bir anlayışla kültürel değerleri koruyup geliştirebilecek en önde gelen kurumun İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi. İstanbul’un tarihi ve kültürel değerlerinin İstanbullular adına İBB tarafından korunabileceğinin altını çizen Solmaz, “Burayı ticari bir alan olarak gören ve buradaki faaliyetinden kâr sağlamaya çalışan bir şirket buranın kültürel değerlerine zarar verir. Hukuken itirazlarımızı yaptık ve ihaleyi gerçekleştiren sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduk. TCDD’yi de yapılan bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum” dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Cengiz Ergun

İstanbulda ailemiz ile sahilde bir yerde oturup yemek yemek veya kulturel bir gezinti yapmak hayal oldu tarihi muzelere bile cocuklarimizi goturemiyoruz giris fiyatlari anlasilir gibi degil bu sehirde insanlar nefes almali deprem alanlarini bile imara açan bu ac gozlü iktidar resmen Istanbula tecavuze devam etmektedir.o ihalenin piyon bir kisiye verildigini herkes biliyor ac gözlü iktidar sanirim gider ayak TENCERENIN DIBINI KAZIYIYOR ne kaptim kar diyor .bende diyorumki Allah yedirmesin nasip etmesin .biraz edep ve ahlak olsun allah gozlerini doyursun .

24.10.2019, 09:36
Yorum Yap

Facebook Yorumları