loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Tekel’den Hak-İş’e tepki: Üsküdar’da işçiler işten çıkarıldı, neredesiniz?

CHP’li Tekel’den Hak-İş’e tepki: Üsküdar’da işçiler işten çıkarıldı, neredesiniz?
Tarih: 01.10.2019 - 15:47
Kategori: Siyaset

Üsküdar’da işçilerin yaptığı basın açıklamasına destek veren İBB’nin CHP’li Meclis üyesi Doğan Tekel, “Burada yıllarca çalışan işçiler işten atılmış durumda ve birçoğu da Hak-İş üyesi. Peki soruyorum, İBB önünden ayrılmayan Hak-İş neden Üsküdar Belediyesi’ndeki işçilere destek vermiyor” dedi. ...

Üsküdar Belediyesi tarafından 150’den fazla işçinin işten çıkarılmasının ardından işçilerin belediye önündeki eylemleri sürüyor. Bugün de belediye önünde toplanan işçilere İBB’nin CHP’li Meclis üyesi Doğan Tekel ile Üsküdar Belediye Meclis üyeleri Aziz Yağmur ve Muharrem Arslan da destek verdi.

İşten atılan işçiler adına basın açıklamasını okuyan Mustafa Kasap, “Biz yıllardır Üsküdar Belediyesi’nde çalışan insanlarız. Sadece doğruları söyledik diye işten atıldık. Sendikamız Hak-İş yanımıza bile uğramadı. İşimizi geri istiyoruz” dedi.

“İBB’DEKİ DURUMLA ÜSKÜDAR’IN DURUMU FARKLI”

İşçilerin basın açıklamasına destek veren İBB Meclis üyesi ve Üsküdar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Tekel ise Üsküdar’daki işten çıkarmalarla İBB’deki işten çıkarmalar arasında bir kıyaslama yapılmasının doğru olmadığını ifade etti. Tekel, “Üsküdar’da işten çıkarılan işçiler yıllardır belediyede çalışıyordu. İBB’deki işçiler ise 31 Mart seçimlerinin ardından yetkisi olmadığı halde kayyum olarak atanan Vali’nin döneminde işe alınan işçiler” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak emekten yana bir parti olduklarını ifade eden Tekel,  “Üsküdar’da işten atılan işçilerin işe tekrar alınma yönündeki taleplerini destekliyoruz. Kamuoyuna duyurma ve demokratik baskı oluşturma konusunda gereğini yapmaya çalışıyoruz ve bundan sonra da yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

İŞTEN ATILANLARIN ÇOĞU SENDİKALI

Üsküdar’da seçim sürecinde birçok işçinin işe alındığı bilgisini de paylaşan Tekel, “Seçim sonrası işten atılanlar ise belki de yapılan istihbaratla kendilerine oy vermediklerini düşündükleri kişiler. Ayrıca işten atılan işçilerin çoğu da sendikalı durumda. 31 Mart’tan sonra işe alınan İBB’deki işçilere destek sunan ve televizyonlarda kıyameti koparan Hak-İş neden Üsküdar’daki işçilerle ilgilenmiyor? Biz yıllardır Üsküdar Belediyesi’ne emek vermiş olan bu işçilerimizin bir an önce işlerine dönmesini, haksızlığın bir an önce giderilmesini istiyoruz” dedi.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları