loading
close
SON DAKİKALAR

Cihangir İslam: AK Parti Kur'an-ı Kerim okumaya başlıyorsa bilin ki bir sıkıntı vardır

Cihangir İslam: AK Parti Kur'an-ı Kerim okumaya başlıyorsa bilin ki bir sıkıntı vardır
Tarih: 17.10.2019 - 09:35
Kategori: Siyaset

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam , Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Meclis Genel Kurulu'nda söz aldı. İslam, "Az önce baktım sayın AK Parti sözcüsü burada Kur'an-ı Kerim okumaya başladı. AK Parti Kur'an-ı Kerim okumaya başlıyorsa bilin ki bir sıkıntı vardır işlerde" dedi. ...

Cihangir İslam, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, AKP'ye yönelik olarak "Sizin istişaresiz aldığınız kararlara çok da güvenemiyoruz. Şunun için kararlarınıza güvenmiyoruz: Genel Başkanınız en çok kandırılan ve en çok aldatılan insan. Tek başına karar alan bir insan. İkincisi: Sizin bu kararları alırken siyasi bir hesabınız olup olmadığından ben şahsen emin değilim. 7 Haziran-1 Kasım sürecine bakıyorum, sizin sadece ve sadece kaybettiğiniz bir seçimi geri alabilmek için neler yapabileceğinizi görüyorum" sözlerini sarf etti.

Cihangir İslam konuşmasında şunları söyledi:

"Bizim burada, AK Parti ve sizin icraatlarınıza karşı söylediğimiz hiçbir şey ne Türk Silahlı Kuvvetlerine ne de Mehmetçiğimizedir. Hiç kimse siyaseti, Silahlı Kuvvetlerin arkasına veya Mehmetçiğin arkasına saklanarak yapmaz. Onlar sadece sizin kararlarınızı uyguluyor ve bizim bütün eleştirilerimiz sizin aldığınız siyasi kararlaradır. Bunun altını çizdikten sonra, az önce baktım sayın AK Parti sözcüsü burada Kur'an-ı Kerim okumaya başladı. AK Parti Kur'an-ı Kerim okumaya başlıyorsa bilin ki bir sıkıntı vardır işlerde. Yani biz her zaman onlara zulüm ortamlarında Kur'an-ı Kerim'i hatırlatırız ama bizi hiç dinlemezler. Okumak da tek mesele değil. Eğer okumuş ve anlamış olsalardı barış ve istişare kavramlarının ne kadar önemli olduğunu burada çıkar, altını çize çize konuşurlardı."

"İstişare hadisesi hem insanlığın kadim bir bilgisidir, kadim bir geleneğidir bütün toplulukların hem de Kur'an-ı Kerim'de altı ısrarla çizilir ama sekiz gün önce biz burada bir tezkere geçirdik ve istişare adına hemen hemen hiçbir şey yapmadık" ifadlerini kullanan İslam, "Sayın Bakan geldi bugün. Sekiz gün sonra bizi bilgilendiriyor. Bütün Meclise soruyorum: "Evet" verenler neye oy verdi bu bilgilenmeden önce "Hayır" verenler neye oy verdi? Kusura bakmayın, bu soruyu hepinize soruyorum" şeklinde konuştu.

İslam'ın sözleri üzerine AKP Erzurum Milletvekili Selami Altınok, "Biz biliyoruz, siz bilmiyorsunuz" dedi.

İslam ise konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İşte bizim sıkıntımız daha işe başlarken ve işleri yürütürken başlıyor değerli arkadaşlarımız. Dediler ki: 'Biz Sayın Millî Savunma Bakanını gönderdik, 3 partiyi bilgilendirdik.' Sizi katmıyorlar ha. CHP'yi, MHP'yi ve İYİ Parti'yi katıyorlar. 

Bu Meclisin alması gereken kararların orada tek bir kişi tarafından alınması ve MYK'de bunun âdeta imza atılarak geçirilmesi. Sizin de akşam üzeri bilgilendirilmeniz, olay bundan ibaret.

Şimdi, 3 partiyi bilgilendirdiniz. Bu Mecliste kaç parti temsil ediliyor? 9 parti. 5'inin grubu var, sizi saymıyorlar diyelim. CHP, MHP, İYİ Parti bilgilendirildi. Peki, HDP niye bilgilendirilmedi? HDP bu ülkenin bir parçası değil mi? HDP bu ülkede milyonlarca seçmeni temsil etmiyor mu arkadaşlar? Diyelim ki, diyorsunuz ki: "Biz genel başkanları bilgilendirdik.' E, peki, niye 3 genel başkanla yetindiniz. Neden Sayın Karamollaoğlu'nu gelip bilgilendirmediniz veya toplantıya davet edip bilgilendirmediniz? Tabii, diğer sayın genel başkanlarını da bu işin içine katıyorum. Ama siz tek başınıza karar alacaksınız ve bu Meclisin sizin arkanızda durmasını ısrarla ve ısrarla isteyeceksiniz. Ben bir sayın genel başkan olsaydım -biraz da oralara sitemim var- o bakanları doğrudan Meclise gönderirdim, gidin derdinizi oraya anlatın, bu konuda kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi verecek derdim.

Netice olarak şu noktaya geldik: Bu tip uygulamalar yerleştirilmek istenen aşiret anlayışını sadece ve sadece onaylar, sadece ve sadece bu anlayışı yerleştirir. Sayın Genel Başkanınız bugün dedi ki. "Hepimiz ülke etrafında birleşelim." Ülke burası arkadaşlar. Onun kastettiği AK Parti ve onun etrafında birleşmek. Biz zaten ülkeyiz. İşin burada detaylıca konuşulmasını isteriz ama şöyle tarihe bir baktığımızda, sizin kararlarınıza, tek başınıza aldığınız kararlara, istişaresiz aldığınız kararlara çok da güvenemiyoruz. Neden mi? Şunun için kararlarınıza güvenmiyoruz: Genel Başkanınız en çok kandırılan ve en çok aldatılan insan. Tek başına karar alan bir insan. İkincisi: Sizin bu kararları alırken siyasi bir hesabınız olup olmadığından ben şahsen emin değilim. 7 Haziran-1 Kasım sürecine bakıyorum, sizin sadece ve sadece kaybettiğiniz bir seçimi geri alabilmek için neler yapabileceğinizi görüyorum. İşte bu yüzden diyorum ki sizin herhangi bir siyasi eyleminizin, aldığınız bir kararın arkasında bir menfaat ilişkisinin olmaması hemen hemen mümkün gelmiyor bana."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları