Hamas, 4 Filistinli ile 1 İsrail askerinin yaşamını yitirdiği olaylar sonrası Mısır ve uluslararası tarafların arabuluculuğunda Filistinli direniş hareketleri ile İsrail arasında ateşkese varıldığını duyurdu.
ABD'de Cumhuriyetçi ve Demokrat Partili altı senatörün, "Türk hükümeti ABD vatandaşlarının haksız yere tutuklamaya son verene dek" Türkiye'nin uluslararası mali kuruluşlardan borç almasını kısıtlayan bir yasa tasarısı sunduğu belirtildi.
OHAL’in kaldırılması dünya basınında geniş yer buldu. Gazeteler, yeni rejimin yasa değişikliği ile OHAL’in baskıcı ortamının kalıcı hale geleceği değerlendirmesi yaptı.
Kilis'te iki yıl önce Suriye'den Türkiye'ye kaçak yollarla geçmeye çalışırken yakalanan ve IŞİD üst düzey yöneticisi olduğu suçlamasıyla tutuklanan Avustralya vatandaşı Neil Prakash'ın Avustralya'ya iade talebi reddedildi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL uygulaması kaldırıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, “Türkiye'nin, temel özgürlükleri olumsuz etkilemeye devam eden her türlü tedbiri sona erdirmesini ve geri döndürmesini bekliyoruz" dedi.
Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor) Türkiye’den getirilen 85 ton kirazı, Akdeniz meyve sineği bulunduğu gerekçesiyle ülkeye sokmadı.
Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda Avrupa Birliği'ne (AB) üye olamayacağını savundu.
Ateist kimliğiyle de tanınan ünlü İngiliz bilim insanı Richard Dawkins, felç geçirdikten sonra ‘tanrıya dua etmeyi’ aklından bile geçirmediğini söyledi.
İran Başsavcısı Muhammed Cafer Montazeri, kadınların “İslami olmayan” giyimleriyle mücadelede alınan polisiye ve hukuki önlemlerin işe yaramadığını itiraf ederek “Zor kullanmak sonuç vermiyor” dedi.
ABD Hazine Bakanlığı'ndan bir heyet yarın Türkiye'ye geliyor. Ankara'da yapılacak temaslarda İran'a yönelik yaptırımların ele alınması bekleniyor.
Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un güvenlik danışmanlarından Alexandre Benalla, başkent Paris'teki 1 Mayıs gösterileri sırasında bir erkek eylemciye vurup tekmelerken, bir kadın eylemcinin de boynunu sıkarken görüntülendi.
Firari FETÖ’cü iş adamı Akın İpek’e Londra’da ev hapsi verildiği ve pasaportuna el konduğu iddia edildi.
Venezuella Maden Bakanı Victor Cano, ABD yaptırımlarından dolayı ülkenin altınlarını İsviçre yerine Türkiye'de rafine ettiğini açıkladı.
Avrupa Birliği (AB), Türkiye'de 2016'daki darbe girişiminin ardından uygulanan olağanüstü halin (OHAL) kaldırılmasının memnun edici bir adım olduğunu bildirdi.
İsrail parlamentosu 7 yıldır hazırlık aşamasında olan tartışmalı 'Yahudi ulus devleti' yasa tasarısını kabul etti. Tasarıda İsrail hukukunda boşluk olması durumunda Yahudi şeriatının temel alınması, sadece Yahudilerin girebildiği yerleşim bölgelerinin oluşturulması gibi maddeler var.
ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'de tutuklu bulunan Rahip Andrew Craig Brunson'ın tutukluluğuna devam kararı çıkmasına tepki gösterip Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Twitter'da etiketleyerek "Erdoğan, Brunson'ın serbest kalması için bir şey yapmalı" dedi.
ABD'nin Miami kentinde düzenlenen bir defilede sahne alan Mara Martin isimli model, podyumda yürüdüğü sırada bebeğini emzirdi. Bu anlar sosyal medyada büyük ilgi uyandırdı.
AB, Android işletim sisteminde piyasa hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle Google'a 4,3 milyar avro para cezası verdi.
Yunanistan'da 8 darbeci Türk askerine sığınma verilmesinin ardından Edirne'de tutuklu 2 Yunan askerine 5. kez tahliye çıkmaması üzerine Yunanistan Hükümet Sözcüsü açıklama yaptı.
Almanya'da sona eren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davasının ardından Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinin, sanıklardan Ralf Wohlleben'in tahliyesine karar verdiği bildirildi.
KKTC Yeni Erenköy sahiline 16 mil uzaklıkta bir mülteci gemisi battı. İHA'nın haberine göre olayda çok sayıda ölü ve yaralı var.