loading
close
SON DAKİKALAR

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk CHP'ye katıldı

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk CHP'ye katıldı
Tarih: 20.11.2019 - 09:31
Kategori: Siyaset

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk TBMM’de yapılan grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu’nun taktığı rozetle Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı.

CHP'nin dünkü grup toplantısında, emekli Tuğamiral Türker Ertürk'ün yeniden CHP'ye üye olduğu açıklandı.

Grup toplantısında CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ile birlikte kürsüye davet edilen Ertürk'e CHP rozetini CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu taktı.

Türker Ertürk yaptığı yazılı açıklamada “Bildiğiniz gibi, uzun süredir yalnız mücadele ediyordum. Ancak tehdit çok büyük ve tek başına mücadele ederek altında kalkabileceğimiz gibi değil.” ifadelerini kullandı.Ertürk açıklamasının devamında “Aralıksız sürdürdüğüm vatan, millet ve çağdaşlık mücadelesini CHP çatısı altında devam ettirme kararı aldım” dedi.

Türker Ertürk yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün (19 Kasım 2019), Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan grup toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldım. Bildiğiniz gibi, uzun süredir yalnız mücadele ediyordum. Ancak tehdit çok büyük ve tek başına mücadele ederek altında kalkabileceğimiz gibi değil.

​Bugün, Türkiye’de istisnasız her şey kötüye gidiyor ve hızla felakete doğru savruluyoruz. Bunun baş sorumlusu iktidardır. Her geçen gün devlet kurumları tahrip ediliyor ve tahribattan Türk Silahlı Kuvvetleri de ziyadesi ile nasibini alıyor. Halen seyrettiğimiz rotada bizi bekleyen Ortaçağ karanlığı, kan, kin ve gözyaşıdır.

Her dönemde ülkemizin düşmanları oldu ve olacaktır. Ama bu iktidar, cumhuriyet tarihimizde bir ilki başardı; tüm çağdaş dünyayı bize karşı birleştirdi ve düşman etti. Bu iktidarla ülkemizin geleceği yok, felakete savrulma durumundan çıkışı yok.

Bugün geldiğimiz yer itibarıyla iktidar, ülkemizin güvenliği, çıkarları, refahı ve iç barışı önündeki en büyük engeldir.

Özetle ifade etmeye çalıştığım bu nedenlerle, aralıksız sürdürdüğüm vatan, millet ve çağdaşlık mücadelesini CHP çatısı altında devam ettirme kararı aldım.

Mücadeleme CHP çatısı altında devam edecek olmama rağmen, bu iktidarın karşısına dikilen ve Türkiye’nin birliği ve esenliği peşinde olan tüm muhalif partiler ve demokratik kitle örgütleri Türkiye Cumhuriyeti’ne ve cumhuriyetimizin kurucu ideolojisine muhalif olmamaları kaydı ile benim için muteberdir ve desteğimi hak eder. Çıktığım bu yolda desteğinizi talep ediyorum. Tanrı utandırmasın, Yüce Türk Milletini ve ülkemizi korusun.”

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları