loading
close
SON DAKİKALAR

Engin Altay'dan Kılıçdaroğlu'ndan 3 dakika sonra kürsüye çıkan Erdoğan'la ilgili açıklama: Siyasetin nezaket işi olduğunu Erdoğan'a öğretemedik

Engin Altay'dan Kılıçdaroğlu'ndan 3 dakika sonra kürsüye çıkan Erdoğan'la ilgili açıklama: Siyasetin nezaket işi olduğunu Erdoğan'a öğretemedik
Tarih: 05.10.2019 - 11:29
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün 27. Dönem 2. Çalışma ve Değerlendirme toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmaya başlamasından dakikalar sonra Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da kürsüye çıktı.

Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Abant'ta yaptığı konuşma başladıktan 3 dakika sonra AKP'nin 29. Değerlendirme ve İstişare Toplantısı için kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Haber kanalları Kılıçdaroğlu'na yer vermezken Erdoğan'ın konuşmasını canlı yayınladı. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Altay, CHP'nin Çalışma ve Değerlendirme Toplantısının Meclis tatile girdikten hemen sonra belli olduğunu, AKP'nin Kızılcahamam kampının da aynı tarihlerde yapılacağının duyurulmasından sonra AKP ile temasa geçerek konuşma saatlerinin çakışmayacağının sözünü aldıklarını ifade etti.

Altay, Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nun konuşmaya başlamasından 3 dakika sonra kürsüye çıktığını vurgulayarak, "Türkiye'nin 2. büyük partisinin genel başkanının başta ekonomi olmak üzere Türkiye'nin içinde bulunduğu halden çıkış önerilerini 82 milyonla paylaşmasının paniğini yaşayan AK Parti ve Erdoğan'la karşı karşıyayız. Dün sayın Bahçeli'nin bugün Erdoğan'ın bu yaptığına baktığmızda bunlarda ne nezaket ne vicdan ne siyasi ahlak kalmıştır" dedi.

Altay Erdoğan'ın kendisne yönelik sözlerine de bugün yapacağı bir açıklamayla yant vereceğini söyledi.

Engin Altay'ın açıklaması şöyle:

"CHP TBMM'n tatile girdiği hafta 4-5-6 Ekim'de Abant'ta toplantı yapacağını kamuoyuyla paylaşmıştı. Ondan bir ay sonra da AK Parti aynı tarihlerde Kızılcahamam'da kamp yapacağını duyurdu. Bunda bir beis yok. Ancak siyasetin hem müzakere hem münakaşa olduğunu AK Parti'ye öğretemedik. Siyasetin bir nezaket işi olduğunu AK Parti'ye ve sayın Erdoğan'a malesef öğretemedik. AK Parti yöneticileriyle bu kamp öncesinde 3 defa görüştük. Tarihler çakıştığı için genel başkanların basına açık konuşmalarının örtüşmemesi noktasında her türlü özveriye hazır olmamızdan bahisle kendi saatimizi onların saaatine uyarlayalım anlayışı içinde AK Parti grup başkanvekiliyle temas ettik. Bana Erdoğan'ın saat 10.45-12.00 arasında kürsüde olacağını teyit alarak söylediler. 1 gün sonra ben tekrar teyit ettim. Bir değişiklik yok, sayın Erdoğan en kötü 10.30'da başlar, dendi. Biz de bugün genel başkanımızın basına açık konuşmasını saat 10.00'a aldık. İbretle gördük ki sayın genel başkanımız kürsüye çıktıktan 3 dakika sonra sayın Erdoğan kürsüye çıktı. Bu bir korku işaretidir. Bu, Türkiye'nin 2. büyük partisinin genel başkanının başta ekonomi olmak üzere Türkiye'nin içinde bulunduğu halden çıkış önerilerini 82 milyonla paylaşmasının paniğini yaşayan AK Parti ve Erdoğan'la karşı karşıyayız. Ayıptır. Siyaset nezaket ve vicdan işidir. Dün sayın Bahçeli'nin bugün Erdoğan'ın bu yaptığına baktığmızda bunlarda ne nezaket ne vicdan ne siyasi ahlak kalmıştır. Erdoğan'ın söyledikleriyle ilgili genel başkanımız gereken açıklamayı yapacaktır. Bu  manzarayı aziz milletimizin takdirine sunuyorum." 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları