loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Münbiç konusunda kararımızı uygulama aşamasındayız

Erdoğan: Münbiç konusunda kararımızı uygulama aşamasındayız
Tarih: 14.10.2019 - 11:39
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi 7. Zirvesi'ne katılmak üzere Azerbaycan'a yapacağı ziyaret öncesi İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
"Türk Konseyi 7. Zirvesi pek çok açıdan tarihe kayıt düşecektir. Muhataplarımıza Barış Pınarı Harekatımız hakkında da kapsamlı bilgi vereceğiz. Türk dünyası içindeki dayanışmanın her geçen gün daha da pekişmesi, iş birliğimizin daha da güçlenmesi bizler için iftihar vesilesidir.

-("Suriye ordusu ve YPG anlaştı" iddiası) Şu anda bir çok dedikodular var. Büyükelçilik vasıtasıyla bunun yanında Kobani'de Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda da kararımızı uygulama aşamasındayız. ABD ile Münbiç konusundaki mutabakatımız 90 gün içinde terör örgütleri Münbiç'i boşaltacaktı. Seneyi devirdi, Münbiç boşaltılmadı.

-Münbiç'e Türkiye değil asıl sahibi Araplar ve aşiretler girecek. Biz onların güvenliğini sağlama niyetindeyiz.

-(Yabancı basının manipülasyon yaptığı iddiası) Şu anda da aynı taktiği içerde ve dışarda uyguluyorlar. Gerçekleri karartmak mümkün değil. Ortada şehitlerimiz var. Havan topları neticesinde yaralı olanlar, evlerini boşaltanlar var. İstediği kadar hedef saptırsınlar, gerçekleri halkımız görüyor. Biz de medya vasıtasıyla bunları anlatmaya gayret ediyoruz. Onlar kendi maharetlerini sergileyecekler, sahtekarlıklarını yapacaklar, biz ise doğruyu anlatmaya gayret edeceğiz. Bunlar bizi yıldırmasın.

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Şu anda da cereyan eden hadiseler karşısında bunları görüyorlar. Dün Merkel'le önceki gün Boris Johnson'la görüştüm. Bir çok gerçekleri bilmediklerini gördüm. Kendilerine bu gerçekleri de anlattım. Burada samimi bir yaklaşımınız varsa sizler koalisyon güçleri içindesiniz, biz de içindeyiz. Sizler burada doğruyu mu arıyorsunuz, bizim bir şeyimizi gizlemeye çalışıyorlar. Biz NATO müttefiki olan bir ülkeyiz. Bu ülkelerin hepsi NATO üyesi. Biz bir terör örgütünün baskısı altındayız. 5. maddede bunların bizim yanımızda yer alması lazım. Siz NATO üyesi müttefikinizin yanında mı yoksa teröristlerin yanında mı yer alacaksınız? Yaptıkları şeylerin gayesi nedir? Bunu anlamak mümkün değil. NATO üyesi ülkeler içinde halkı Müslüman olan tek ülke Türkiye.. Acaba buradan... NATO 5. madde konusunda da şu anda pasif...

Belli konuşmaları yaptıktan sonra Johnson mesela ben neler yapabilirim noktasına geldi. Kürtlerle herhangi bir savaşmak böyle bir şeyimiz yok. Biz devletiz, karşımızda terör örgütü var. Terör örgütü ile savaş olmaz, mücadele olur."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları