loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Müslümanlar kendi aralarında zekat müessesesini çalıştırmıyor

Erdoğan: Müslümanlar kendi aralarında zekat müessesesini çalıştırmıyor
Tarih: 08.12.2019 - 15:30
Kategori: Siyaset

İslam İşbirliği Teşkilatı nüfusunun yüzde 21'inin aşırı yoksullukla mücadele ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En zengin İslam ülkesi ile en yoksulu arasındaki gelir farkı 200 katı aşıyor. Müslümanlar kendi aralarında zekat müessesesini çalıştırmıyor" dedi....

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

"İslam ülkeleri arasındaki yatırımların artması için teknik ve fırsatları konuşacaksınız. Biz devlet adamları için ufuk açıcı kararlar alacaksınız. İstişarenin gayesine ulaşabilmesi için samimi olmasının yanında uygulamaya dönüşmesi de gerekir.Tartıştığımız bütün konuları hayata geçirmemiz son derece önemlidir. Bu konuda hassas olmamız gerekiyor. 

Müslümanlar olarak 1,7 milyar gibi muazzam bir beşeri kaynağa sahibiz. Nüfus yanında, doğal kaynakları ve strateji konumları nedeniyle büyük bir önem teşkil ediyor İslam İşbirliği ülkeleri.

İslam ülkeleri coğrafi olarak stratejik konumda. Millî gelir ve gelişmişlik seviyesinde ülkelerimiz arasında ciddi farklılıklar var. Müslümanlar demek ki kendi aralarında zekat müessesini çalıştırmıyor. Sadece Müslümanlar kendi aralarında zekat verse fakir kalmaz fakir.

ABD tek başına dünya ekonomisinin yüzde 24'ünü oluşturuyor. İslam ülkeleri daha fazla çaba göstermeli. Bu tablo aynı zamanda samimi bir özeleştiri yapmamız gerektiğine işaret ediyor. Dost acı söyler ama gerçeği söyler. Ben bir dost olarak belki acı olanı söylüyorum ama gerçeği söylüyorum. Onca imkâna rağmen hak ettiğimiz konumda olmamazın düşünmemiz gerekiyor. Hesaba çekilmeden önce kendimizi hesaba çekmeliyiz. Hiçbir komplekse kapılmadan sorunları çözmeliyiz. Ticaretimizi arttırmanın yollarını aramalıyız"

Kaynak : T24

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları