loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'dan Macron'a 'İslami terör' tepkisi: Karşımızda susuyor, NATO zirvesinde yine aynı ifadeleri kullanıyor

Erdoğan'dan Macron'a 'İslami terör' tepkisi: Karşımızda susuyor, NATO zirvesinde yine aynı ifadeleri kullanıyor
Tarih: 09.12.2019 - 13:06
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da, İslam İşbirliği Teşkilatı Sosyal İşler Bakanları Zirvesi'nde konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"-İslam medeniyetini hak ettiği seviyeye çıkarmanın sorumluğu bize yani Müslümanlara düşüyor. Dünya nüfusunun yaklaşık 4'te birini oluşturan Müslümanlar maalesef güçleriyle orantılı, siyasi etkiye ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmişlik düzeyine sahip değil. Çareyi başkalarından beklemekle elde edeceğimiz hiçbir şey olmaz. 1 milyar 700 milyon Müslümanın sorunlarına çözümler bulacak somut çalışmalar ortaya koymalıyız.

-Çeşitli sebeplerle kendi içine kapanan İslam ülkeleri, imkanlarını ve enerjilerini heba ediyor, boşa harcıyor. İnsanlığın bugünkü gelişmişlik seviyesinin temelleri İslam coğrafyasında atılmış olmasına rağmen Müslümanların günümüzde yaşadığı sıkıntıların sebeplerini iyi düşünmeli, analiz etmeli ve çözüm yolları üretmeliyiz.

-Kudüs'teki ve Filistin'deki durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Bedeli ne olursa olsun hakkın hakikatin ve mazlumun yanında yer almayı sürdüreceğiz. Kudüs davasından asla vazgeçmeyeceğiz. Camilerimize saldırıyorlar Müslümanlar öldürülüyor. Biz bunlara nereye kadar sessiz kalacağız? Biz ses çıkarmazsak elimizle müdahale etmezsdek dilimizle dilimizle etmeksek kalbimizden buz etmek mecburiyetimiz yok mu? Bunları yapmadığımız sürece biz daha çok dayak yeriz.

-Her biri proje ürünü olan dinimizin adını istismar eden terör örgütleri zulümlerin bahanesi olarak görülüyor. Son NATO zirvesinde halen Fransa lideri çıkıp İslami terörden bahsediyor. İslam kelime anlamı itibarıyla barış kelimesinden türemiştir. Siz İslami terör ifadesiyle barışla terörü nasıl bir araya getiriyorsunuz? Karşımızda susuyor, son NATO zirvesinde yine aynı ifadeleri kullanıyor. Paris'te sarı yelekliler çıktı, hadi çöz bakalım, durdur bakalım. Niye durduramıyorsun? Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları