loading
close
SON DAKİKALAR

Faik Öztrak: 96 yıllık Cumhuriyet tarihimizde hiç bu kadar kırılmamış, yaralanmamıştık

Faik Öztrak:  96 yıllık Cumhuriyet tarihimizde hiç bu kadar kırılmamış, yaralanmamıştık
Tarih: 24.10.2019 - 17:32
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısı yaptı. Öztrak, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, parti  genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara ABD Başkanı Trump'ın yazdığı mektupla ilgili 7 soru sorduğunu hatırlatan Öztrak, "Anlaşılan bu sorular iktidarı son derece rahatsız etmiş. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın yazdığı ve Türk Milleti’nin haysiyet ve şerefini yaralayan sözlere halen hak ettiği yanıtı vermemiştir" dedi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in Kılıçdaroğlu'na yönelik sabotaj suçlamasına yanıt veren Faik Öztrak "Ömer Çelik Çıkmış bu mektubu eleştirdiğimiz için Soçi’yi sabote ettiğimizi söylüyor. AKP Sözcüsü İmralı’ya göstürdüğü çözüm sürecini anlaşılan çabuk unutmuştur. Bugün terörist dedikleri YPG/DSG’nin İmralı’da devlet görevlilerinin yanında kurulduğunu bilmezlikten gelmektedir" ifadelerini kullandı. 

Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 96 yıllık cumhuriyet tarihimizde hiç bu kadar kırılmamış, yaralanmamıştık. Maalesef iktidar Trump’ın aşağılamalarına sessiz kalmıştır. Bu konuda ilk tepkiyi gösteren Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur.

İktidarın bu kâğıt müsveddesi ile ilgili açıklaması milletimizi daha da yaralamıştır. Türkiye Cumhriyeti’nin  sınırları şehit kanlarıyla çizilmiştir. Bu kağıt müseveddesine cevap verilmemesi şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır.

Ömer Çelik çıkmış bu mektubu eleştirdiğimiz için Soçi’yi sabote ettiğimizi söylüyor. AKP Sözcüsü İmralı’ya götürdüğü çözüm sürecini anlaşılan çabuk unutmuştur. Bugün terörist dedikleri YPG/DSG’nin İmralı’da devlet görevlilerinin yanında kurulduğunu bilmezlikten gelmektedir. PYD’nin başını defalarca Ankara’da ağırladıkladırını ya unutmuştur ya da göremezden gelmektedir. Süleyman Şah türbesini nasıl kaçırdıklarını herhalde hatırlamamaktadır. 2014’te peşmergelere lahmacun ısmarlayanların da kendileri olduğunu unutmuşlardır.

Soçi’de Ruslar ne istedilerse kabul ettirmişlerdir. 30 kilometre derinliği 10 kilometreye indirmişlerdir.

Bugün YPG’ye cami avlusunda terörist diyenler ABD ve Rusya ile imzalanan mutabakat metninde YPGY’ye bir türlü terörist diyememiştir. Her iki mutabakat metninde YPG unsurları sözü vardır.  Başında törör örgütü ibaresi yoktur.  İktidarın bu metinlere atmış olduğu imzalar YPG’ye uluslar arası meşruiyet kazandırmaktadır.

ABD ve Rusya,  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile YPG terör örgütünün başı Mazlum’u aynı kefeye koymaktadır. Terör örgütü YGP’nin komutanı hem ABD’nin hem Rusya’nın savunma bakanı tarafından hüsnü kabul görmektedir. İktidardan tek bir çıt çıkmamaktadır. Ama 13 Kasım’da Trump’la görüşeceklerini söyleyebilmektedirler. Umarım kendilerine aptal diyen Trump’a dostum diyerek söze başlamazlar. Ömer Çelik’in üzerini örtmeye çalıştığı bunlardır.  

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları