CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Gökhan Günaydın, İBB ile Çanakkale il ve ilçe belediyeleri arasında dayanışma ve işbirliği sağlama amacıyla ikinci toplantıyı gerçekleştirdiklerini duyurdu.
Diyanet’e bağlı Kuran kurslarına yönelik yurttaş şikâyetleri, denetimsizliğin yarattığı sorunları gün yüzüne çıkardı. Bir yurttaş, kurstaki hocanın çocuklara ayak ve sırt masajı yaptırdığını iddia etti.
Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz emekli amirallerle ilgili hazırlanan iddianameye ilişkin tepki göstererek iktidara ve muhalefete seslendi.
Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5 milyon 324 bin 170'ye yükseldi. Vaka sayısı ise 270 milyon 501 bin 147 oldu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yeni otobüs lansmanında açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Yapılan seçimde 13. Cumhurbaşkanını millet ittifakının adayının seçileceğine inanıyorum" dedi.
Yargının Atatürk Orman Çiftliği'ndeki alanla ilgili iki kez yürütmeyi durdurma verdiği yapılaşma öngören kararı üst mahkemeye taşıyan bakanlıklara bu kez de Bölge İdare Mahkemesi 'dur' dedi.
Yurttaşlar yoksullukla boğuşurken Erdoğan’ın koruma ordusu için bu yılın ocak ile ekim aylarını kapsayan 10 aylık dönemde tam 262 milyon 592 bin TL harcandı. Korumalar için ayda ortalama 26 milyon TL harcanıyor.
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da kuvvetli sağanak bugün de devam edecek.
Halk TV ekranlarında yayınlanan Gökmen Karadağ ile Açıkça programına bağlanan AKP'nin kurucularından olan, eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, hukukçu Salim Şen ve gazeteci Barış Pehlivan ile tartıştı.
TBMM Genel Kurulu’nda sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemelerin geri çekilmesi üzerine Türk Tabipleri Birliği (TTB) grev karar aldı.
Ankara’da yetersiz yurt imkânları ve ev kiralarındaki artışı protesto eden üniversite öğrencilerinin başlattığı "Barınamıyoruz" eylemini gerçekleştirmek isterken gözaltına alınan 86 üniversite öğrencisinden 23’ü serbest bırakıldı.
Ankara Emniyeti 'Barınamıyoruz' eylemi için başkente giden öğrencilerin gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.
Türk Tabipleri Birliği özlük haklara ilişkin düzenlemenin iptali olasılığına tepki gösterdi.
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kaymakamlık binasının girişinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını alıp yere attığı gerekçesiyle gözaltına alınan A.Ç. tutuklandı.
Karar gazetesi yazarı Uğur Emek, TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerini ele aldığı yazısında Sağlık Bakanlığı ve Kara Yolları Genel Müdürlüğü'ne (KGM) ayrılan bütçenin büyük kısmının Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projelerine gideceğini ifade etti.
'Barınamıyoruz Hareketi'nin Ulus'taki eylemi için İstanbul ve İzmir'den şehre girmek isteyen öğrenciler Ankara girişinde durduruldu. 40'tan fazla öğrenci gözaltına alındı.
Şırnak ve Van’daki AKP kadrolaşmalarının bir benzeri de Siirt’te ortaya çıktı. Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan’ın akrabalarının eğitimden, sağlığa kadar birçok kamu kurumunda yönetici olarak görev yapması ilçede tepki çekti.
Camilerin beyaz zemine lacivert renkli olan tabelaları, kırmızı-beyaz renge dönüştürülecek, yeni tabelalarda T.C. yazısı olmayacak.
Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu başkan vekili Özgen Nama, günde 2,6 milyon ekmek ürettiklerini ancak talebe yetişemediklerini söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile birlikte Yunus Emre Yılı Özel Konseri'ne katıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, sağanak yağışların yurdu etkisi altına almasının ardından hafta ortasında sıcaklıklar düşecek. Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yurdun büyük bölümünde kar yağışı etkisini gösterecek.