İzmir Bergama’da Bergama Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kız İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü, 14 Eylül Anadolu Lisesi öğrencilerini ötekileştirerek izole etti.
Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Birçok şehirde devlete ait taşınmazların satışı gerçekleştirildi.
Bugün 9 Eylül… Yılmaz Güney’in ölümünün 37. yıl dönümü.
Türk Ordusu’nun Yunan işgaline son vermesinin üzerinden 99 yıl geçti.
Meteoroloji tarafından yayınlanan hava durumu tahminlerine göre bugünden itibaren yurdun kuzeybatısında 3 gün boyunca sağanak yağış bekleniyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) milyarlarca liralık usulsüz ilaç ve tıbbi cihaz ödemeleri yapıldığına ilişkin iddialar üzerine geniş kapsamlı soruşturma başlatıldı.
SGK Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) eki 'Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi'nde kayıtlı 52 ilaç geri ödeme kapsamından çıkarıldı.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından öğretmenlere müjde verdi; '15 bin yeni öğretmen ataması daha yapacağız.'
Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye-Mısır siyasi istişareleri görüşmeleri sonrası açıklama yapıldı.
Bilim Akademisi üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’un depreme hazırlanması konusunda açıklamada bulundu. Görür “Kentsel dönüşüm çalışmaları genellikle deprem odaklı değil ve operasyonda halk da pek yok. Çevre, koşulları itibariyle depreme hazır değil” dedi.
Gemlik Belediyesi, ilçenin Adliye mahallesindeki uygulama tarlasında elde edilen tohumları yüzbinlerce fideye dönüştürmüş ve bu fideleri de kırsal mahallelere dağıtmıştı. Köylülerin yaz aylarının başında diktiği fideler ise organik domateslere dönüştü.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'daki metrolara konulan "U" harfli logoların anlamına ilişkin açıklamada bulundu.
AYM valilik tarafından sadece bir eyleme yönelik protesto gösterilerinin yasaklanmasını Anayasa'ya aykırı buldu
İstanbul Valiliği'nden Tuzla'daki tren kazasına ilişkin açıklama yapıldı.
AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Akçabat ilçesinde bulunan 150 yıllık Konuk Evi için ihaleyle 800 bin liralık mobilya aldı.
Meteoroloji, Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarın esmesi beklenildiğini açıkladı.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın gelini Elif Burcu Kaya, personel olarak işe alındığı TBMM’de 7 gün sonra hukuk müşaviri olarak atandı.
Fırat Kalkanı Harekat bölgesine teröristler tarafından düzenlenen saldırıda Uzman Çavuş Muammer Yiğit şehit oldu.
7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği ve 340 kişinin de yaralandığı Çorlu tren katliamına ilişkin açılan davanın 8’inci duruşması görüldü.
Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 milyon 590 bin 293'e yükseldi. Vaka sayısı ise 222 milyon 51 bin 929 oldu.
Mersin’in AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın, görevde olduğu 2,5 yıllık süre içinde belediyeye 18 sözleşmeli personel aldığı belirlendi. CHP'li Meclis Üyesi Mithat Ertaş, “Bu 18 kişi kim?” diye sordu. AKP’li Başkan Gültak ise “Ben istersem oğlumu çalıştırırım, istersem kızımı çalıştırırım. Ben istediğimle çalışırım” diye çıkıştı.